BK MLADÁ BOLESLAV

Pojeďte do Chomutova, vyzývá Maxwell. Ve speciálním tričku!

5. 3. 2017
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Předkolo play-off začíná už toto pondělí na ledě Chomutova a Bruslaři vás tam potřebují mít co nejvíc! Přečtěte si rozhovor s jedním ze základních stavebních kamenů současné mladoboleslavské sestavy, brankářem Brandonem Maxwellem. Ten se pro vás mimochodem taky vyfotil v tričku pro play-off – speciální limitované edici, která má jen omezený počet kusů. Pokud nechcete přijít o ten svůj, pak přijďte na vedení klubu v pondělí 6. března. Od 9 do 14 hodin zde bude probíhat jejich prodej (250 Kč/ks). Nenechte si ujít jedinečný a památečný kousek, v němž navíc v Chomutově společně vytvoříme parádní zelené peklo!

Brandone, v předkole se postavíte Chomutovu. Co si právě o tomhle soupeři myslíte?

Je to dobrý tým, mají dobrého trenéra a hrají dobrý systém. Jen těsně jim utekla první šestka. Ale i my máme dobré hráče a trenéři nás na tuhle sérii nepochybně dobře připraví. Slyšel jsem, že pro spoustu lidí je letošní sezona Boleslavi zatím spíš zklamáním. To je pro nás velká motivace, chceme s tím něco udělat. Krom toho je prý mezi Boleslaví a Chomutovem zajímavá historie. Myslím, že tohle bude super série.

V Chomutově jste hráli přesně před týdnem a prohráli. Ale znamená to teď vůbec něco?

Ne, teď už to určitě nic neznamená. Začíná play-off a to je něco úplně jiného. Minulost už se teď nepočítá. Jediné, na co se teď musíme soustředit, je pondělní zápas.

Troufnete si říct, jaké šance proti doposud lépe tabulkově postavenému týmu máte?

Každý tým jde do zápasu s tím, že chce vyhrát. Každý hráč. Už jenom tohle nás staví na stejnou startovací čáru. Nesmíme si nechat nic vnutit a hrát svůj styl. Pak budeme mít hodně vysoké šance.

Jste teď relativně v časovém presu. Máte jen víkend na to, abyste se připravili. Je to dost?

Nedíval bych se na to tak, jestli je to dost, díval bych se na to stylem, že nemáme čas vypadnout z tempa a nějak moc přemýšlet. Nepotřebujeme nijak odpočívat, jsme od trenérů dobře připravení – fyzicky i takticky. A na ten zbytek víkend stačí. Krom toho máme spoustu zkušených hráčů, kteří v téhle fázi sezony umí velmi dobře chodit.

Fanoušci si vás osobně hodně zamilovali, věří vám. Je to o to větší zodpovědnost?

Já jsem jen hrozně rád, že můžu hrát hokej. Že ho můžu hrát tady. Jsem rád, že to lidé vidí. Fanoušci jsou tady úžasní, získali si mě. Ale play-off je hlavně o týmu, musíme do něj jít jako kompaktní celek. Tak to vidím.

Vzkázal byste něco fanouškům?

Jestli máte čas a možnost, vyrazte za námi do Chomutova. Bude super, když vás tam budeme mít co nejvíc. Potřebujeme mít pocit, že stojíte po našem boku. A pokud do Chomutova nemůžete, určitě přijďte v druhé části série sem na zimní stadion. Doufám, že bude vyprodáno, a že jim ukážeme, kdo je tady doma.

Děkujeme za rozhovor.