BK MLADÁ BOLESLAV

Pavel Musil: Udělám všechno pro to, abych si zahrál alespoň jeden zápas

5. 4. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
P r a h a – Je pondělní dopoledne a hokejisté národního týmu se pomalu začínají trousit na led. Na něm už nějakou dobu před nimi trénovali brankáři pod vedením trenéra Jaroše. Mezi hráči nechyběla ani trojice boleslavských hráčů. Mezi nimi byl i útočník Pavel Musil, který obdržel po skončení klubové sezóny svou premiérovou pozvánku do národního týmu.

Čtyřiadvacetiletému útočníkovi pomohlo v jeho nominování do reprezentace dost možná i to, jak skvělou formu jeho formace má a jak je stabilní. Roli mohlo hrát i to, že Bruslařům skončila sezóna jako prvnímu týmu v této sezóně, a tak bylo v národním týmu prozatím dost prostoru. Premiérová pozvánka do národního týmu Pavla Musila podle jeho slov překvapila. „Bylo tam velké nadšení. Jsem za to moc rád,“ usmíval se po pondělním tréninku před někdejší kabinou Lva Praha v holešovické Tipsport aréně boleslavský forward.

Musilovi se tím nejspíš splnil sen, který mívá snad každý hokejista již odmalička. Navíc byl nominován spolu se svými spoluhráči z první boleslavské formace (Tomášem Hykou a Radanem Lencem), s nimiž se přátelí i mimo led. „Kluci mi začátky v reprezentaci značně ulehčili. Ty první tréninky byly podle mě lepší v tom, že tady kluci se mnou byli a stále jsou. Trochu jsem se za ně schovával a postupně rozkoukával. Teď už jsem rozkoukaný,“ pokračoval Pavel Musil stále s úsměvem na tváři.

Přece jenom to však pro útočníka, který přišel do Mladé Boleslavi už v roce 2013 z Havlíčkova Brodu, mohla být zpočátku změna oproti klubovým tréninkům ve ŠKOENERGO Aréně. „Tréninky v národním týmu jsou rychlejší. Také tolik neodskakují puky. Řeší se tady mimo jiné oproti klubu víc taktiky.“

S blížícími se dvěma zápasy s Nory začíná však nad částí současného kádru hrozit první selekce týmu, jelikož se očekává doplnění o hráče ze zámoří či z dalších evropských lig. Pavel Musil, jakožto nováček, tedy nemusí mít své místo jisté. „O tom rozhodnou trenéři. Já dělám ale všechno pro to, abych se alespoň do jednoho zápasu dostal. Věřím, že to vyjde,“ doufá Pavel Musil, na kterém je znát velká motivace zahrát si mezinárodní utkání v reprezentačním dresu.

Pokud se však Musil ohlédne za uplynulou sezónou v Mladé Boleslavi, dost možná se mu vybaví rozmanitost výsledků i například zběsilý finiš základní části, který nakonec Středočeši zvládli a postoupili do předkola play-off. To měli rozehrané velice slušně, když vedli nad Chomutovem již 2:0 na zápasy a od postupu do čtvrtfinále zbývalo jediné vítězství. Jenže na něj Bruslaři nedosáhli a stali se prvním celkem, jemuž skončila sezona. „Přirovnal bych tu sezonu k horské dráze. Začátek byl dobrý, potom ale přišlo to, co přišlo. Snažili jsme se z toho nějak dostat. Řekl bych, že jsme se před poslední čtvrtinou po soustředění víc stmelili. Bohužel jsme však nedokázali udělat poslední krok. Poslední tři zápasy sezony jsme odehráli tak, jako když jsme byli před Vánocemi v krizi. To nás hodně mrzí,“ dodal na závěr reprezentant Pavel Musil.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav