BK MLADÁ BOLESLAV

Snad nás vyřadil budoucí vítěz, hledal uspokojení Vladimír Kýhos

22. 3. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Před začátkem semifinálové série mezi Mladou Boleslaví a Kometou Brno bylo jasné, že jeden z těchto dvou velkých favoritů finálovou bránu neotevře. Tím poraženým je Kometa Brno, ale za předvedený výkon se rozhodně stydět nemusí. “Série se mohla převrátit dnešním zápasem na dvě strany. Buď na naší, nebo soupeřovu. Bohužel je to ta druhá možnost,“ smutnil lodivod Brněnských Vladimír Kýhos (na snímku).

“Zápas to byl vyrovnaný,“ pronesl hned úvodem kouč poraženého družstva. “Je paradox, že jsme v průběhu série ubránili mnoho klasických přesilovek soupeře, ale pak v této inkasujeme tak nešťastný gól, který nás vyřadí,“ přiznal zklamání Vladimír Kýhos.

“Klukům ale musím poděkovat. Byla to výborná série,“ pochválil své svěřence i přes prohru v rozhodujícím klání. “Jinak mi nezbývá, než pogratulovat Boleslavi a popřát jí do dalších bojů. Aby nás vyřadil aspoň ten, kdo to celé vyhraje,“ pronesl.

Rozhodující přesilovku Mladoboleslavští hráli díky nešťastnému vyhození kotouče mimo hrací plochu z hole Jana Mikela. “Za zápas takhle vyhodil puk ven dvakrát, to je velká chyba,“ podotkl Kýhos.

Co podle Vladimíra Kýhose zlomilo celou sérii? “Já tvrdím, že jsme vypadli kvůli prvním dvěma prohraným duelům tady v Boleslavi, kdy jsme nehráli špatně. Ten jeden zápas jsme tu měli vyhrát.“

Asistentu boleslavského trenéra Leo Gudasovi se zápas pochopitelně hodnotil daleko lépe. “Byl to náročný zápas, hlavně psychicky. Chtěli jsme hrát tak, abychom Brnu nedali nějakou velkou šanci, což se nám povedlo,“ prohlásil.

Jak Leo Gudas potvrdil, své svěřence společně s hlavním koučem Kaňkovským před zápasem upozorňovali především na disciplínu. “Že Kometa dokáže dávat góly při přesilovkách, to nám ukázala v zápasech v Brně,“ připomněl šest tref Moravanů při početních výhodách v šestém duelu.

“Kluci hráli obětavě a rozhodli v prodloužení krásným gólem,“ neskrýval radost.

Foto: hc-kometa.cz