BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslařům skončila dovolená, zatím trénují na suchu

17. 7. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Hokejistům Mladé Boleslavi skončila dovolená a v pondělí 17. července se v ranních hodinách hlásili opět svým trenérům v kabině. Oproti zvykům tentokrát nenastoupili Bruslaři rovnou na led, ale stráví ještě týden na suchu. Ledová plocha bude pro jejich tréninky připravena následující týden.

Pondělní ráno probíhalo v uvolněné atmosféře. Na hráčích i realizačním týmu bylo znát, že jsou odpočatí a plní chutě do další práce. Oproti dřívějším zvykům však hokejisté nenastoupili hned po dovolené na led, ale stráví ještě týden suchou přípravou, která je zaměřená zejména na silové dovednosti. Bruslaři se připravují jak v tělocvičně v malé hale, tak v improvizované tělocvičně podél mantinelu přímo ve ŠKOENERGO Aréně.

Podle trenéra Patrika Augusty jsou hráči vesměs pohromadě. "Až na nějaké střevní potíže nebo nachlazení jsme kompletní," prozradil nový lodivod Bruslařského klubu. Na tréninku nechyběl například ani brankář Brandon Maxwell, který se vrátil ze zámoří.

Hráči trénují rozděleně do skupin, jež jsou rozdělené na obránce a útočníky. První trénink na ledě čeká jediný extraligový tým ve Středočeském kraji v pondělí 23. července. "Led bude ale připravený už v neděli. Hráči, kteří budou chtít, si budou moci zabruslit už o den dříve," doplnil Augusta.

Boleslavské hokejisty čeká první přípravný zápas 3. srpna, kdy se představí v Plzni. Na domácím ledě je pak fanoušci uvidí poprvé 8. srpna, to Bruslaři vyzvou tým Znojma.

Celý rozhovor s hlavním trenérem Mladé Boleslavi můžete zhlédnout zde: