BK MLADÁ BOLESLAV

V prvním přípravném utkání se Bruslaři postaví plzeňské Škodovce

2. 8. 2017
Autor: Vojtěch Tůma
M l. B o l. – Mladoboleslavští fanoušci ledního hokeje mají opět důvod k radosti, po téměř pětiměsíční pauze se totiž rozjíždí přípravná utkání na nadcházející ročník Tipsport extraligy. V celku z města automobilů se přes letní pauzu opět událo několik změn. Tou vůbec největší je angažování Patrika Augusty, který na postu hlavního trenéra nahradil Františka Výborného. Pod taktovkou sedmačtyřicetiletého kouče se Bruslařský klub bude ubírat jiným směrem. Došlo k výraznému omlazení kádru, také letní příprava proběhla odlišným stylem, než tomu bylo v předchozích letech, tak se nechme překvapit, zda to ponese kýžené ovoce. Přátelských zápasů si Středočeši naplánovali celkem osm, v prvním z nich se ve čtvrtek 3. srpna střetnou s týmem HC ŠKODA Plzeň. Úvodní vhazování je v Home Monitoring Areně naplánováno na 17:30.

Do nadcházející sezony Plzeň vstupuje s novou brankářskou jedničkou a bez nejlepšího střelce

Loňský ročník Škodovky byl jako na houpačce. V jeho první polovině Západočeši výkonnostně i herně tápali, na což vedení klubu v polovině října zareagovalo změnou na postu hlavního kouče, kde Michala Straku nahradil jeho starší bratr Martin, jehož asistenty se stali Tomáš Vlasák a Jiří Hanzlík, další velké postavy plzeňského hokeje. Indiáni se z obtížné situace dokázali vyhrabat a nakonec si přeci jen zahráli ve vyřazovacích bojích. V předkole si v pět zápasu trvající a napínavé sérii poradili s Vítkovicemi, ve čtvrtfinále proti Liberci ale jejich cesta play-off skončila, nutno ovšem poznamenat, že vítězi základní části vzdorovali velmi statečně. Letní zásah do podoby kádru se dal tušit už v průběhu loňské sezony, podle očekávání Plzeň neudržela nejlepšího extraligového střelce Dominika Kubalíka, jenž zamířil do ruské Ufy. Zabránit se nepodařilo ani odchodům dalších dvou kvalitních útočníků, Tomáš Svoboda se vrátil do Brna, Jakub Lev přestoupil do Vítkovic. Další komplikaci určitě představuje ztráta brankáře Matěje Machovského, který zkusí své štěstí v zámoří, konkrétně v organizaci Detroit Red Wings.

Novou gólmanskou jedničku Škodovka vidí v talentovaném Miroslavu Svobodovi. Dvaadvacetiletý muž v masce byl jedním z hlavních důvodů jihlavského návratu do extraligy, letní přípravu si už potřetí zpestřil účastí na kempu v kanadském Edmontonu. „Myslím, že ten letošní byl pro mě osobně nejlepší ze všech. Jasnou prioritou pro mě ale nyní zůstává Plzeň. Chci potvrdit, že si mě klub vybral oprávněně,“ prohlásil rodák ze Vsetína. Také vzniklou díru v prvních dvou útočných lajnách se Západočechům podařilo zalepit. Pravidelně bodujícího hráče a tahouna do kabiny Plzeň získala v Milanu Gulašovi, který naposledy působil ve švédském Färjestadu. Právě jednatřicetiletý kanonýr sehrál velkou roli v přesvědčování a následném angažování Tomáše Mertla, oba útočníci totiž v posledních letech absolvují společnou letní přípravu. Třetím do party se pak stal odchovanec Petr Straka, jenž od roku 2009 působil za velkou louží, do nejlepší hokejové ligy světa ale zasáhl pouze ve třech duelech.

Ofenzivní řady doplnili ještě Denis Kindl a Roman Přikryl, o novou smlouvu zabojuje i americký ranař Ryan Hollweg, jenž loňský ročník promarodil. Prozatím jedinou posilou do obrany se stal Nick Jones. Sedmadvacetiletý zadák minulou sezonu strávil v norském Stjernenu, kde v základní části posbíral slušných jednadvacet bodů. Všechny nové akvizice indiáni představili před týdnem na tiskové konferenci. „Letos jsme posílili. Hráče, které jsme chtěli, tu máme a myslím, že budeme silní. Na sezonu se moc těším, naším hlavním cílem je dostat se do play-off a já doufám, že to zvládneme,“ nechal se slyšet Martin Straka. „Tomuto týmu věříme, doplnil Tomáš Vlasák.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav