BK MLADÁ BOLESLAV

Zápasy se Znojmem nám hodně daly, má jasno Petr Mrázek

11. 8. 2017
Autor: Vojtěch Tůma
M l. B o l. – Čtvrteční odveta se Znojmem diváky rozhodně nenudila, padlo hned třináct branek. Bruslaři po první třetině prohrávali 0:2, předvedli ale zdařilý obrat a ještě necelých třináct minut před koncem byli o dva góly napřed. Orli ale trestali soupeřovu nedisciplinovanost a po výhře 7:6 mu oplatili úterní porážku. Ve velmi dobrém světle se na jihu Moravy předvedl Petr Mrázek, jenž dostal prostor v první útočné formaci vedle Pavla Musila a Radana Lence. Dvaadvacetiletý rodák z Brna trenérům splatil důvěru premiérovým hattrickem v boleslavském dresu. Jak utkání a svůj výkon hodnotil?

Petře, jak si vysvětlujete, že se dnešní utkání zvrtlo v takovou přestřelku?

To bychom taky rádi věděli… První dvě třetiny byly asi ty nejlepší, co jsme proti Znojmu odehráli. Škoda, že jsme v první třetině dvakrát inkasovali a žádný gól nedali, pak jsme ale celou dobu byli lepší. Máte pravdu, že v závěru se to zvrtlo, vedli jsme o dvě branky, měli jsme to v klidu dohrát. Poté jsme se nevyvarovali zbytečných vyloučení a soupeř nás v přesilovkách potrestal.

Je pravda, že když se utkání začnou ubírat tímto směrem, tak je už velice těžké to nějakým způsobem zastavit?

Pořád je to příprava, v ní se tyhle zápasy nahoru – dolů často objevují. Škoda určitě je, že vždy, když jsme vedli o dvě branky, dokázal soupeř ihned zareagovat a dostat se na dostřel. Hlavní problém ale vidím v časté hře v oslabení, vyloučeni jsme byli snad desetkrát.

Utkání bylo celkem emotivní, odehrály se dvě bitky a i trestů bylo dost. Čím to? Přenesli jste si něco z úterního zápasu?

Určitě jsme si říkali, že i když se jedná o přípravu, tak nám Znojmo bude chtít úterní porážku oplatit. To se potvrdilo, dali do toho všechno a už od úvodních minut na nás nastoupili. Potyček se odehrálo opravdu hodně, jednalo se o takový vyostřenější přátelák. Podle mě měl zápas rozhodně parametry sezony.

Co jste si z dvojzápasu se Znojmem odnesli?

Znojmo výborně bruslilo, aktivně nás napadalo. Rozhodně nevyčkávali, někdy na nás při rozehrávce vyjížděli i ve třech, s čímž jsme si museli poradit. Byli jsme nuceni se vyrovnat s jejich tlakem, což nám hodně dalo. I když se s nimi v sezoně nepotkáme, tak si toho ze soubojů se Znojmem určitě spoustu odneseme.

Vy osobně jste poskočil v sestavě. Vypadá to, že jste si v první lajně s Pavlem Musilem a Radanem Lencem sedl, vstřelil jste hattrick. Jste v tomto směru spokojen?

S třemi vstřelenými góly určitě spokojen být musím, ale ten výsledek to trochu kazí. Kdybychom vyhráli, tak by to bylo ještě o něco veselejší. Za nasazení v první lajně jsem samozřejmě rád, ale pořád se jedná o přípravu, někteří kluci s námi do Znojma ani neodcestovali. Mezi nimi i Dominik Pacovský, místo v první formaci tak vyšlo na mě. Snažil jsem se ze sebe vydat maximum a vyšlo to. Měl jsem štěstí na výběr místa a kluci mě pokaždé našli krásnou přihrávkou.

Berete to tak, že jste o sobě dal vědět a přihlásil se o místo v sestavě?

O místo v sestavě během přípravy bojujeme všichni. Neříkám, že po hattricku ve Znojmě ho budu mít zajištěné, ale určitě jsem za to rád.

Děkujeme za rozhovor.
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav