BK MLADÁ BOLESLAV

Na severu Čech Bruslaři prohráli o gól. Jak dopadne odveta?

16. 8. 2017
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - V úterý Bruslaři absolvovali v pořadí již čtvrté přípravné utkání, jejich soupeřem byl Litvínov. Na Zimním stadionu Ivana Hlinky se hrál další duel plný nasazení a osobních soubojů, diváci se navíc dočkali hned sedmi branek. Boleslavští hokejisté doplatili na nezvládnuté starty do úvodní a prostřední dvacetiminutovky, v momentech, kdy se zápas lámal, se znovu nevyvarovali zbytečných vyloučení, která Severočeši potrestali. Ve čtvrtek 17. srpna přijede HC VERVA Litvínov do města automobilů k odvetě, tak se nechme překvapit, zda Augustova družina porážku svému soupeři vrátí. Začátek je naplánován na tradičních 17:30.

Úterní duel pro Bruslaře nezačal vůbec dobře, na první branku diváci na Zimním stadionu Ivana Hlinky čekali jen pouhopouhých dvacet vteřin, když se prosadil Jakub Černý. Středočechům se ještě před první sirénou podařilo srovnat zásluhou Tomáše Knotka. Jednalo se o jedinou situaci, po které byl z vlastní sítě puk nucen lovit Michael Petrásek. Pro pětadvacetiletého rodáka z Ústí nad Labem, který loni prodělal zánět mozkových blan a během letní přípravy se potýkal se zraněním kotníku, se jednalo o speciální duel. Mezi tři tyče VERVY se totiž vrátil po pětiměsíční pauze, nakonec odchytal jen třicet minut, poté ho nahradil Patrik Spěšný.

Ani vstup do druhého dějství Boleslavští nezvládli. Tentokráte inkasovali po dvaadvaceti sekundách a znovu měl v celé akci prsty Jakub Černý, po jehož přihrávce se trefil Jurčík. Dvoubrankový náskok Rulíkově družině v přesilové hře zařídil Zbyněk Sklenička, celek z města automobilů se ale zásluhou Lukáše Pabišky opět dokázal dostat na dostřel. Konečné rozuzlení nabídla až poslední pětiminutovka třetí periody. Další nedovolený zákrok Augustových svěřenců potrestal Karel Kubát, jemuž se v přípravě zatím daří. Pět kanadských bodů za čtyři zápasy, to je na obránce opravdu velice solidní počin. V čase 57:50 ještě na dramatický závěr zadělal Valský, Litvínov si ale hubené vedení dokázal pohlídat.

Vzhledem k tomu, že se pro ně jednalo už o čtvrté utkání v šesti dnech, neposlali Severočeši do hry několik klíčových opor. Dá se tedy očekávat, že k odvetě ve ŠKOENERGO Aréně přicestují i s v úterý odpočívajícími Viktorem Hüblem, Františkem Lukešem či norským zadákem Sörvikem. Odpoví Bruslaři nasazením obávané dvojice ve složení Pavel Musil, Radan Lenc? Oba útočníci boleslavského klubu se dočkali další pozvánky do národního týmu, kromě nich si premiéru v seniorské reprezentaci odkroutí i David Němeček. Dalším z celkového počtu čtrnácti nováčků je i litvínovský Martin Hanzl. Soupeřem českého týmu bude Slovensko, v řadách našich východních sousedů mj. nalezneme i obránce Oldricha Kotvana.

Sestavy z minulého utkání

HC VERVA Litvínov: Petrásek (31. Spěšný) – Pilař, Kubát, Sklenička, Baránek, Kokeš, Gula, Doudera – Černý, Hanzl, Jánský – Nejezchleb, Matai, Trávníček – Havlíček, Gerhát, Doležal – Válek, Jurčík, Nicholls

BK Mladá Boleslav: Maxwell (Růžička) – Kurka, Hanzlík, Říha, Kotvan, Stříteský, Němeček, Hrdinka, Knot – Orsava, Žejdl, Pacovský – Valský, Knotek, Pabiška – Látal, Najman, Kousal – Flynn, Mrázek, Pastor