BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři prolomili výsledkovou mizérii. V posledním zápase turnaje smetli Znojmo

19. 8. 2017
Autor: Redakce
H r. K r á l o v é – Boleslavští junioři se zúčastnili turnaje Mountfield cup junior, který se konal od pátku 18. do soboty 19. srpna v Hradci Králové. Páteční zápasy se Bruslařům nepovedly, pokaždé totiž prohráli. To v sobotu už to z jejich strany bylo o něčem jiném. Nejprve přemohli po samostatných nájezdech Bratislavu, na závěr turnaje pak deklasovali Znojmo. Na turnaji skončili Středočeši předposlední.

O prvním vítězství na turnaji rozhodla až třetí třetina

Mountfield HK – BK Mladá Boleslav 2:0

Úvodní klání juniorského Mountfield Cupu nezačalo zrovna útočným hokejem, po třicet minut nepadla na zimním stadionu jediná branka. O něco více aktivity vykazovali domácí, kteří měli také k dispozici více početních výhod. Nakonec to byla právě dvojnásobná přesilovka, v níž se ujali vedení zásluhou přesné rány Kryštofa Hroudného. Vítězství Východočechů pak o několik minut později potvrdil střelou do horního rohu ještě Filip Moník.

Třetiny: 0:0, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 34. Hroudný (Matějček), 37. F. Moník (T. Kynčl).
Rozhodčí: Veselý – Macek, Petr.
Vyloučení: 2:5, navíc Mašín (MHK) 5 min. + OK – Pawliczek, Jirásek (oba MBL) oba 5 min. + OK. Využití: 1:0.
Průběh utkání: 2:0.

Na kvalitně obsazeném turnaji se Bruslaři setkávají s domácím Hradcem Králové, Karlovými Vary, Znojmem nebo Bratislavou, tedy dvěma celky, jež nastupují v zahraničních ligách. Na turnaji se potká každý tým s každým, kvůli úspoře času pak bude jedna třetina trvat 15 minut. Za vítězství se budou započítávat tři body, za vítězství v nájezdech dva body, za remízu pak jeden.

Druhý zápas vyzněl jednoznačně pro Západočechy

Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav: 5:0

Ani ve druhém utkání na turnaji se mladoboleslavští hráči nedokázali prosadit. Energetici sice svůj první zápas na turnaji prohráli, když podlehli Slovanu Bratislava 3:4 až v samostatných nájezdech. Ve druhém zápase ale Karlovy Vary dokázaly proměnit šanci při vlastním oslabení, využily také přesilovku a nedovolili Středočechům jedinou gólovou radost. Třemi kanadskými body se v zápase blýskl Marek Pastyřík.

Třetiny: 1:0, 1:0, 3:0
Branky a nahrávky: 9. Pastyřík (Procházka), 23. Petrov (Pastyřík, Tlačil), 31. Vodička (Přibyl, Horký), 36. Hrůša (Procházka), 39. Tlačil (Pastyřík).
Rozhodčí: Veinfurter – Horák, Kubišta ml.
Vyloučení: 8:4.
Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.
Průběh utkání: 5:0.

První vítězství v přípravě. Bruslaři zdolali Bratislavu

BK Mladá Boleslav – HC Slovan Bratislava 3:2sn

Hokejisté Slovanu věděli, že v utkání s Mladou Boleslaví potřebují získat aspoň bod, aby mohli vzápětí proti Mountfieldu ještě usilovat o zlato. A měli s tím plné ruce práce. Bruslaři totiž prokazovali velké odhodlání urvat první výhru na turnaji a v úvodu druhé části během dvou minut udeřili Klikorka s Krejčím. Bratislavský celek sice vzápětí zásluhou Ševčíka snížil, ale kýžený bod mu už už utíkal v dálce. Až 26 sekund před závěrečným hvizdem srovnal Bobál! Boleslavští však nakonec přece jen slavili vítězství, potřebovali na něj sedm sérií nájezdů, než rozhodl svou druhou trefou obránce Karel Klikorka.

Třetiny: 0:0, 2:1, 0:1.
Branky a nahrávky: 18. Klikorka (Straka), 20. Krejčí (Straka, Flynn), rozh. nájezd Klikorka - 21. Ševčík (Púš), 45. Bobál (Mrázik).
Rozhodčí: Veselý - Řezníček, Mertlík.
Vyloučení: 3:9, navíc Mašek (MBL) 10 min. OT.
Využití: 1:0.
Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2sn.

Povedený závěr. Bruslaři smetli Znojmo

BK Mladá Boleslav - HC Orli Znojmo 8:2

Branky a nahrávky: Dvořák (Foerster, Nepokoj), Horský (Nepokoj, Foerster), Straka (Šanko), Flynn (Straka, Chujac), Foerster (Kučera, Dvořák), Flynn (Pawliczek), Dvořák (Foerster, Klikorka), Klikorka.

Konečná tabulka

Pklub Z V Vp Pp P VB : IB B RB
1. Mountfield HK 4 4 0 0 0 12 : 1 12 +11
2. HC Slovan Bratislava 4 1 1 1 1 11 : 10 6 +1
3. HC Energie Karlovy Vary 4 1 1 1 1 10 : 9 6 +1
4. BK Mladá Boleslav 4 1 1 0 2 11 : 11 5 0
5. Orli Znojmo 4 0 0 1 3 6 : 19 1 -13

Rozpis zápasů

Pátek 18. srpna:
Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:0
Slovan Bratislava – Karlovy Vary 4:3sn
Mountfield HK – Orli Znojmo 4:1
Karlovy Vary – Mladá Boleslav 5:0
Slovan Bratislava – Orli Znojmo 5:2

Sobota 19. srpna:
Mountfield HK – Karlovy Vary 4:0
Mladá Boleslav – Slovan Bratislava 3:2sn
Karlovy Vary – Orli Znojmo 2:1sn
Slovan Bratislava – Mountfield HK 0:2
Mladá Boleslav – Orli Znojmo 8:2