BK MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav se na domácím ledě střetne s Karlovými Vary

21. 8. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. - Přípravné období se pomalu blíží ke konci. Boleslavští hokejisté se v úterý představí na domácím ledě a přivítají soupeře, s nímž se v posledních letech pravidelně potkávali. Jenže v úterý to může být pro Bruslařský klub i pro HC Energii Karlovy Vary poslední měření sil na několik měsíců, možná i let. Zápas s Karlovými Vary začne v boleslavské ŠKOENERGO Aréně v 17:30.

Pro hokejisty Bruslařského klubu se bude jednat o šestý přípravný zápas na novou extraligovou sezonu. Prozatím třikrát vyhráli a dvakrát prohráli. Nestačili akorát na Litvínov a Znojmo, s nimiž hráli dvojzápasy.

Zejména uplynulý zápas Středočechů nabídl zajímavý úvod. Bruslaři totiž už po první třetině vedli 4:2 a byli značně produktivní. Po zbytek utkání už se ale dění na ledě zklidnilo. Mladá Boleslav v poslední třetině už jen navýšila, duel tedy nakonec skončil vítězně 5:2 pro domácí.

Energetici na jaře nezvládli baráž o Tipsport extraligu, v jejíž vypjatém závěru se umístili na posledním místě v tabulce. V extralize nahradila Karlovy Vary Dukla Jihlava, tedy klub, s nímž v minulosti Energie paradoxně spolupracovala a posílala do Jihlavy mladé nezkušené hráče, aby zde hráli 1. ligu.

Karlovarští hokejisté za sebou mají čtyři přípravné duely. Porazili Litvínov a naposledy Litoměřice. Na Litvínov naopak jednou nestačili a prohráli i s Kladnem, na jehož ledě vyšli dokonce gólově naprázdno.

Oba týmy se naposledy potkaly 17. února 2017 v rámci 47. kola Tipsport extraligy. Jednalo se o utkání, jež rozhodla jedna branka. Bruslaři zvítězili 1:0 po jediném gólu Radana Lence. Nový brankář Brandon Maxwell v tomto duelu zaznamenal už čtvrtou vychytanou nulu v boleslavském dresu.

Sestavy týmů z posledního zápasu

BK Mladá Boleslav: Maxwell – Knot, Hanzlík (C), Říha, Kotvan, Stříteský, Němeček, Kurka, Hrdinka – Lenc, Klepiš, Orsava – Pabiška, Knotek, Valský – Pacovský, Žejdl, Látal – Mrázek, Najman, Kousal

HC Energie Karlovy Vary: Závorka – Krejčí, Sičák (A), Tomeček, Klejna, Martin Rohan, Podlipnik, Rulík, Kvapil – Rachůnek, Balán, Flek, Tomáš Rohan, Skuhravý (C), Gorčík, Kverka, Tuominen, Gríger, Beránek, Davídek, Kohout