BK MLADÁ BOLESLAV

Lukáš Zörkler: Tým mladšího dorostu je silný, hlavně směrem dopředu

4. 9. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Na jaře ještě nebylo úplně jasné, že Lukáš Zörkler bude hlavním trenérem mladšího dorostu. Dosavadní kouč Tomáš Černík se však rozhodl odejít trénovat do Číny v rámci česko-čínské spolupráce. Lukáš Zörkler nyní očekává start nové sezóny a jak v rozhovoru pro klubový web zmínil, jeho tým by měl mít sílu, a to zejména co se ofenzívy týče. Bruslaře však na úvod čekají těžcí soupeři z Českých Budějovicích a Žďáru nad Sázavou. Extraliga mladšího dorostu vypukne v sobotu 9. září.

Lukáši, jaká byla letní příprava vašich svěřenců ? Například junioři ji uzpůsobili po vzoru A týmu a věnovali se zejména silovému tréninku. Měli jste to podobně?

Hodně jsme se zaměřovali na sílu dolních končetin a zpevnění středu těla.

Na jaře nebylo až tak úplně jasné, zda skutečně budete s Martinem Škaloudem trénovat mladší dorost. Ještě na konci února Tomáš Černík, tehdejší trenér mladšího dorostu, říkal, že v Mladé Boleslavi zůstane a do Číny neodejde, ale pak se situace poměrně rychle změnila. Jak jste tu zprávu s Martinem přijali?

Bylo nám řečeno, že se uvolnilo místo a měli bychom mladší dorost trénovat my s Martinem. Pro nás je to výzva.

Byli jste rádi? Hráče, s nimiž pracujete, jste většinou už znali z dřívějška, ne? Přeci jen v Bruslařském klubu působíte jako trenéři mládeže poměrně dlouho…

Určitě. Jako trenéři máme o mládeži celkově přehled. Točíme se u jednotlivých kategorií, pomáháme si navzájem s trénováním. Díky tomu hráče napříč kategoriemi dobře známe.

Do mladšího dorostu přicházejí hráči z 8. třídy, někteří pak zůstávají z předchozího ročníku. Jak vypadalo skládání kádru? Měli jste dost vlastních hráčů, nebo jste hledali hodně posil i v ostatních městech?

Loni jsem trénoval 8. třídu, tak jsem měl o hráčích, kteří k nám přišli, přehled už předtím. Proto jejich začlenění do mladšího dorostu, věřím, nebyl problém. Tomáš navíc loni hrál na mladé hráče, těch tam tedy hodně zůstalo.

Říkáte tedy, že když jste k týmu přišli, tak už byl zformovaný?

Ano, z 90 procent byl zformovaný. Doplnil se jen o pár hráčů, s nimiž už jednal dřív Tomáš.

Když jsem na jaře s Tomášem Černíkem točil rozhovor, tak říkal, že by nynější kádr mladšího dorostu měl být hodně silný. Máte vy osobně od tohoto týmu velká očekávání?

Očekávání jsou vysoká, zejména u samotných hráčů. (úsměv) Kádr je silný, hlavně co se směrem dopředu týče. My jsme schopní dát za zápas sedm osm gólů, problém je, že jsme jich také byli schopní sedm osm dostat.

Ano, tomu napovídají i vaše výsledky v přípravných zápasech. Ty vypadají poměrně divoce. Střídají se v nich vysoké prohry nebo vysoké výhry, nikdy však žádný zápas, který by byl gólově těsný. Nemáte z toho obavy do sezóny?

Nechci říkat, že se toho obáváme. Bylo to dáno nějakými záležitostmi, na kterých jsme potom začali pracovat a ještě na to máme týden, proto věřím, že se to srovná.

Říkal jste, že sami hráči mají velká očekávání. Jaký máte cíl vy jako trenéři?

Ještě se v Mladé Boleslavi nikdy nepovedlo, aby tady hrál mladší dorost play-off. Letos v to věříme a půjdeme si za tím.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav