BK MLADÁ BOLESLAV

TK: Nový stadion zatím nebude, měl by se opravit nynější

1. 9. 2017
Autor: Zdena Bobková, Vojtěch Drbohlav
M i c h a l o v i c e – V michalovickém hotelu Sand Martin proběhla v pátek 1. září tisková konference BK Mladá Boleslav. Zazněly na ní informace k cílům klubu pro nadcházející sezónu, samozřejmě rovněž k určitým očekáváním, dále představitelé klubu uvedly výši rozpočtu, průběh sestavování hráčského kádru a rovněž i o tom, jaká významná událost čeká klub v nadcházející sezóně. Více se dočtete v následujícím článku.

Úvodního slova se ujal předseda představenstva a většinový majitel klubu Mgr. Jan Plachý. Mluvil o změnách na trenérských i hráčských postech. Po posledním přípravném utkání s pražskou Spartou byl s výkonem týmu spokojen. Přiznal, že ačkoli se kádr obměnil velice výrazně a změnil se i styl hry celého týmu, tak věří, že i tak bude tým hrát play-off.

Poté se tisková mluvčí klubu zeptala člena představenstva klubu Mgr. Daniela Marka (Nezávislí Středočeši) na velice ožehavé téma, které zajímá mnoho fanoušků, a to na otázku nového zimního stadionu. „Najali jsme si koordinátora příprav budování nové sportovní arény, vznikly studie a do diskuzí ohledně nového stadionu se zapojili i naši fanoušci,“ komentoval plány ohledně nové haly, které však záhy utnul. „Pro nejbližší období jsme od výstavby nového zimního stadionu opustili. Raději bychom zlepšili podmínky stávajícího zimního stadionu, a to zejména z hlediska kapacity,“ uvedl Marek. Dále dal najevo záměr zvýšit komfort především pro hráče, mládež a v neposlední řadě i komfort fanoušků.

Rozpočet klubu představil generální manažer klubu Mgr. Jan Tůma. Ten by měl být pro nastávající sezónu cca ve výši 100 milionů korun, tedy vyšší než pro sezónu předchozí. Dále také poděkoval všem partnerům, kteří klub podporují a bez nichž by nemohl fungovat.

Na tiskové konferenci rovněž zazněla důležitá informace, a to že v nadcházející sezóně klub oslaví 110 let od svého založení. Více informací k tomuto významnému milníku mladoboleslavského klubu se fanoušci budou dozvídat průběžně, aby nebyla odtajněna všechna překvapení pro fanoušky, které klub připravuje.

Sportovní manažer Mgr. Luděk Bukač uvedl, že základem pro klub a pro tým je, aby pracovali s lidmi, kteří jsou motivovaní, ať už se jedná o hráče nebo o trenéry. Při sestavování týmu pro nadcházející sezónu se klub snažil, aby tady bylo takové mužstvo, které má chuť za Boleslav bojovat. Se sestavou je spokojen a týmu věří. Na adresu spolupráce klubu s prvoligovým klubem HC Slovan Ústí nad Labem řekl, že spolupráce funguje a věří, že bude fungovat i nadále.

Ke slovu se poté dostal trenér Patrik Augusta, který místo hlavního kouče převzal po Františku Výborném. „Je to jeden z nejlepších trenérů,“ uvedl právě na adresu Výborného. „Je velice těžké po něm nastupovat, ale věřím, že budeme úspěšní,“ prozradil dále. Příprava byla dle jeho slov dlouhá, ale proběhla tak, jak si ji tým naplánoval. Zároveň dodal, že sezóna proběhne dle představ, které si klub stanovil.

Pro nadcházející sezónu bude ve funkci kapitána obránce Jan Hanzlík, jeho asistenty pak budou Jakub Klepiš a Radan Lenc.

Odpoledne pak na golfovém hřišti v Michalovicích proběhl golfový turnaj, kterého se účastní někteří zástupci z řad klubu i hráčů.

Jaký je útočník Radan Lenc golfový hráč a jaké vyhlídky má do nadcházející sezóny? Podívejte se, co prozradil klubovému YouTube kanálu: