BK MLADÁ BOLESLAV

Jihlava hrála až na hranici svých možností, říká Jakub Valský

8. 9. 2017
Autor: Jitka Čechová
J i h l a v a – Za zatraceně nepříjemného stavu 2:0 pro Jihlavu křísil Jakub Valský mladoboleslavské naděje. Zpětně těžko hodnotit, jestli úspěšně či nikoliv. Buď jak buď, Středočeši si z Vysočiny přivezli jeden bod za prohru v prodloužení. A se vstupem do ročníku asi nejsou moc spokojení.

Jakube, jaký byl Jihlava soupeř?

Očividně byli namotivovaní, chtěli se předvést. Hráli až na hranici svých možností. Proti takovému soupeři se vždycky hrozně špatně hraje. Musím říct, že zaslouženě vyhráli.

V čem u vás tkvěl problém? Mohli jste extraligového nováčka trochu podcenit?

Nemůžu říct, že bychom něco podcenili. Myslím, že jsme přesně věděli, jak to bude vypadat, a stejně jsme si s tím neporadili. Je to první kolo, nezbývá než se poučit.

Byl jste to vy, kdo vracel Bruslaře za stavu 2:0 pro Jihlavu do hry. Jaký to byl gól?

Bekovi jsem vypíchl puk. Viděl jsem, že jedem s Urbym (Tomáš Urban, pozn. Red.) dva na jednoho. Někdo nás ještě dobrusloval. Řekl jsem si, že než na tom špatném ledě, který v Jihlavě bohužel je, přihrávat, tak radši vystřelím. Zkusil jsem to mezi nohy a propadlo to.

Řekl jste, že Jihlava zaslouženě vyhrála. Párkrát ale měla celkem štěstí, třeba ten gól, kvůli kterému se volal videorozhodčí...

Štěstí v tom všem možná trochu bylo, ale ono i jemu se musí jít naproti. A to bohužel pro nás Jihlava zvládala mnohem líp.

V neděli vás čeká první domácí zápas, přijede Chomutov. Co říct na jeho adresu?

V tohle chvíli za mě asi nic moc. Nejdřív si musím dát sprchu a spláchnout ze sebe páteční zápas. Ani nevím, jak Chomutov v prvním kole hrál. Určitě si sedneme k videu a všechno si povíme.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav