BK MLADÁ BOLESLAV

V rámci reprízy předkola se ve městě automobilů představí Chomutov

9. 9. 2017
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Fanoušci Bruslařů se konečně dočkají. Extraligový ročník 2017/2018 se oficiálně rozjíždí a poprvé se v jeho rámci boleslavští hokejisté představí před svým publikem. Piráti Chomutov, kteří se ve ŠKOENERGO Aréně předvedli v rámci minulého ročníku jako poslední, odstartují na stejném místě domácí představení Středočechů v tom novém. A ti mají celku Vladimíra Růžičky, jak jistě všichni mají v živé paměti, co vracet. Utkání odstartuje v neděli 10. září od tradičních 17:30. Nenechte si tuto premiéru ujít!

ODVETA?
Oba nedělní soupeři se utkali v předkole play-off předchozí sezóny. Postup po obratu vyhecované série slavili Piráti.

Piráti v předkole play-off Boleslavi ukončili sezónu

Obě mužstva na sebe naposledy narazila ve vyřazovacích bojích minulého ročníku. Po základní části desátá Mladá Boleslav narazila na sedmý Chomutov. První dvě utkání na hřišti soupeře Bruslaři ovládli poměrem 7:1 a 6:1 a zdálo se být, že postup bude pro svěřence trenéra Výborného s dvěma domácími mečboly v zádech už jen pouhou formalitou. Tato úvaha se ale později ukázala býti zcela chybnou.

Chomutov z pozice hostujícího mužstva Středočechům stačil vše vrátit a po výhrách 5:1 a 2:1 sérii dostal k pátému rozhodujícímu duelu zpět do SD Arény. Zde už Piráti uplatnili psychickou převahou a dokonali obrat po vysoké výhře 6:1. Chomutov později dokázal vyřadit ještě favorizovaný Třinec. Stopku v cestě do finále jim vystavil až Liberec.

V létě Chomutov přišel o opory, přesto bude černým koněm

Už od samotného mistrovství světa musel kouč Růžička počítat s tím, že přijde o klíčového obránce Ruttu, kterému nabídli smlouvu Jestřábi ze Chicaga. Zároveň přišel kádr Severočechů o nadějné hvězdičky Kämpfa s Kašem. Udržet se naopak podařilo Valacha, přišli Tomeček z Karlových Varů a Slovák z Plzně.

V přípravných utkáních si Chomutov vedl poměrně zdatně. Připsal si cenné skalpy Avtomobilistu Jekatěrinburg, nebo například Kärpät Oulu. Zároveň ale přišly prohry s Litvínovem, nebo Plzní. Bude se tedy jednat o nevyzpytatelného a nepříjemného soupeře. O trenérovi Růžičkovi je navíc všeobecně známo, že dokáže pracovat s mladými hráči a i s týmem bez velkých jmen dosahovat překvapivých výsledků.

I samotný vstup do soutěže Chomutov zvládl. Na svém kluzišti přivítal HC Olomouc a od samotného začátku vývoj utkání kontroloval. Dvě branky Chlouby a příspěvek Poletína s Vladimírem Růžičkou ml. stačily na výhru 4:2. A k první třem bodům budou chtít Piráti jistě brzy nahromadit další lup.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Maxwell – Stříteský, Němeček, J. Říha, Kotvan, Knot, Hanzlík, Hrdinka – P. Musil, Klepiš, Lenc – Urban, T. Knotek, Valský – Látal, Žejdl, Orsava – Martin Procházka, Najman, Pabiška.

Piráti Chomutov: Laco – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Grman – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, Růžička, Skokan – Koblasa, Lauko, Tomeček – Poletín, Chlouba, Hlava.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav