BK MLADÁ BOLESLAV

Do Boleslavi přijede Plzeň. Uspějí Bruslaři opět doma?

21. 9. 2017
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Přestože úvodní domácí zápas nevyšel výsledkově dle představ, posledně s Pardubicemi již Boleslav doma brala všechny tři body a na tento úspěch je třeba navázat a spravit si chuť po zápase v Liberci, kde Bruslaři padli 1:3. A příčinu viděl Radan Lenc zde: Vytrestala nás naše slabá produktivita a nějaká nemohoucnost dát gól. Nyní je tu další zápas a na mladoboleslavském ledě se představí tým HC Škoda Plzeň, kterému se zatím venku příliš nedaří, avšak doma má stoprocentní úspěšnost. V minulé sezóně byly vzájemné zápasy 50 na 50, ale v úvodu sezóny měl navrch ten, kdo hrál doma. Uvidíme, zda to bude platit i pro pátek 22. září od tradičních 17:30 hodin.

Posílená Plzeň má zatím skromnější cíle

Aktuálně druhý celek Tipsport extraligy má nehledě na současnou situaci i sílu kádru poměrně nejasné konečné cíle, a to postup do play-off, vyššími cíli se Západočeši nechtějí svazovat. A jak se říká, pokud se tento dílčí cíl povede indiánům naplnit, dál se uvidí. Po minulém ročníku, který pro plzeňskou škodovku skončil ve čtvrtfinále porážkou od pozdějšího mistra z Liberce, bude jistě minimum takovéto umístění zopakovat, ale nepochybně bude pomýšlet i na vyšší umístění. „Ambice máme vždycky stejné, dostat se do play-off. Myslím, že tým na to sílu a kvalitu má. To mají ale všechna mužstva. Silní jsme dost a je jen na nás, abychom to ukázali na ledě,“ potvrzuje generální manažer HC Škody Plzeň Martin Straka. K tomu také přivedl několik posil, mezi které patří brankář Miroslav Svoboda, americký obránce Nick Jones, útočníci Denis Kindl, Roman Přikryl, Milan Gulaš, Tomáš Mertl a Petr Straka. Západočechům se do sestavy vrátila i dvě známá jména. Z Ufy, týmu KHL, kde se nevešel do kádru, přišel na hostování plzeňský odchovanec a momentálně nejlepší střelec týmu Dominik Kubalík, jenž však patří švýcarskému týmu Ambrí Piotta. Plzeňské publikum rozhodně potěšil a soupeře nepotěšil návrat amerického bijce Ryana Hollwega, který se po roční pauze vinou vlekoucích se zranění a čtyř operací rozhodl poprat ještě o místo v sestavě a oddálit svůj hrozící konec kariéry. V přípravě však Hollweg uspěl a s klubem podepsal nový kontrakt. Sílu k návratu nalezl dle svých slov i díky jeho lásce k zápolení. Uvidíme, jak si povede na mladoboleslavském ledě, pokud nastoupí do utkání. V minulém kole totiž nenastoupil.

Bude se hrát tvrdě?

Přechod od minulé k současné sezóně samozřejmě neznamenají jen příchody. Klub se rozloučil s brankářem Matějem Machovským, jenž zamířil do NHL, z obrány odešla hned tři jména, a to Tomáš Slovák, Peter Frühauf, a také David Němeček, který ze západu Čech zamířil právě do Mladé Boleslavi, a pro něhož bude tento zápas mít pikantní příchuť. Dále se indiáni obejdou bez služeb útočníků Jakuba Lva, Tomáše Hrnky, Jakuba Koreise a Tomáše Svobody.

Doma jsou indiáni silní, venku jim to zatím nejde

Přestože je Škoda Plzeň v dosavadním průběhu ročníku doma zatím neporazitelná, na venkovním ledě mají mnoho rezerv. I tak to stačí na jejich průběžně druhé místo. Zatímco doma smetli z ledu Litvínov, pak nadělili desítku Olomouci, aby nakonec v minulém kole přetlačili pražskou Spartu, z Třince odjížděli s prázdnou. Nedařilo se jim ani na ledě tápajícího Hradce Králové, který potřeboval zabrat, aby naplnil své neskromné ambice. Pro Plzeň bitva s Východočechy znamenala jeden bod do tabulky. Jak si povedou nyní ve svém třetím ostrém venkovním zápase na mladoboleslavském ledě, se teprve dozvíme. Asistent trenéra Plzně Jiří Hanzlík po zápase v Hradci prohlásil, že dle současného rozpoložení a toho, čeho jsou hráči schopní, mohli v Hradci urvat i víc. A s tím, aby urvali body, bezpochyby přijedou i do města automobilů.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Maxwell – Eminger, Hanzlík (C), Říha, Hrdinka, Knot, Němeček – Pacovský, Musil, Lenc (A) – Urban, Klepiš (A), Valský – Látal, Žejdl, Orsava – Procházka, Najman, Pabiška

HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, Jones, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán, Čerešňák, Kvasnička – Straka, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík (A), Stach, Kindl – Schleiss, Kracík, Kratěna – Vracovský, Preisinger, Kodýtek.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 22.9.2017 17:30

BK Mladá Boleslav 6. kolo HC ŠKODA PLZEŇ
7. místo, 7 bodů umístění 2. místo, 10 bodů
12:13 skóre 24:13
4:2 (Pardubice) nejvyšší výhra 10:0 (Olomouc)
1:3 (Liberec) nejvyšší prohra 2:5 (Třinec)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 1
20,00 % využití přesilových her 13,04 %
5 góly v přesilových hrách 3
1 góly v oslabeních 1
Oldrich Kotvan, 4 body (1+3) nejproduktivnější hráč Dominik Kubalík, 8 bodů (6+2)
Tomáš Urban, Radan Lenc, oba 2 branky nejlepší střelec Dominik Kubalík, 6 branek
Oldrich Kotvan, Martin Látal, oba 3 asistence nejlepší nahrávač Milan Gulaš, 5 asistencí
Tomáš Urban, Jan Hanzlík, oba +2 nejlepší hráč v +/- Petr Straka, +6
4 hráči, všichni -1 nejhorší hráč v +/- Tomáš Vracovský, 0
Matěj Stříteský, 25 minut nejtrestanější hráč Milan Gulaš, 12 minut
David Němeček, 12 bodů Radegast index Michal Moravčík, 20 bodů
Brandon Maxwell 90,51 % úspěšnost brankářů Miroslav Svoboda 90,63 %
Brandon Maxwell, 2,61 průměr inkasovaných gólů na zápas Miroslav Svoboda, 2,38