BK MLADÁ BOLESLAV

Mrzí mě to. Chtěli jsme tři body, litoval po utkání s Plzní Jan Růžička

22. 9. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Podobně jako v Liberci, i tentokrát měli boleslavští hokejisté problémy s proměňováním gólových šancí. Bruslaři jich měli nespočet, jenže ne a ne vstřelit více než jednu branku. Na druhou stranu měli Bruslaři v zádech ale jistého brankáře Jana Růžičku. Dvacetiletý brankář nastoupil vůbec poprvé ve své kariéře jako zápasová jednička v Tipsport extralize. A rozhodně se za svůj výkon nemusel stydět.

Jan Růžička byl jednou z hvězd boleslavského juniorského úspěchu. Byl to právě on, který významnou měrou juniory Mladé Boleslavi v roce 2015 držel nad vodou ve vypjatém play-off. Zejména v sérii s Ostravou držel svůj tým a dovedl ho až do finále DHL Extraligy juniorů. Tehdy sice Bruslaři titul nezískali, ale Růžička po úspěšné sezóně odešel do nejvyšší zámořské juniorské soutěže, kde působil dvě sezóny. Před touto sezónou se vrátil a v pátek 22. září odchytal poprvé celé utkání Tipsport extraligy, a to hned proti Plzni, která hrála s Mladou Boleslaví velice dobré utkání.

"Dozvěděl jsem se už ve středu na tréninku, že budu chytat, takže jsem měl dost času na to, abych se připravil. Byl jsem celkem v klidu, nervózní byli spíš rodiče a má přítelkyně," komentoval okolnosti důležitého milníku své kariéry Jan Růžička.

Růžička svůj tým mnohokrát během utkání podržel, jenže v prodloužení nestačil na parádně provedený Gulašův blafák. "Bohužel jsem skočil na to jeho naznačení. Udělal to výborně. Bohužel. Jdeme dál a věřím, že v Ostravě získáme už tři body," dodal odhodlaně brankář Růžička.

Kompletní rozhovor si poslechněte na našem YouTube kanálu: