BK MLADÁ BOLESLAV

Mohli jsme to uhrát, mrzí Jakuba Orsavu

25. 9. 2017
Autor: Zdena Bobková
O s t r a v a – Bruslaři v neděli zavítali na led Vítkovic. Utkání bylo dlouho vyrovnané a Bruslaři v něm dvakrát vedli. Vítkovičtí ale vždy dokázali srovnat, podruhé 46 vteřin před koncem třetí třetiny. Zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, v nich se jako jediný z řad Mladé Boleslavi trefil Jakub Orsava (na snímku), který také po utkání celý duel hodnotil.

Jakube, Vítkovice aktuálně patří mezi šest nejlepších týmů v lize. Je tedy bod z jejich hřiště cenný?

Cenný určitě je, ale myslím si, že jsme tam měli hodně šancí, navíc přesilovky. Myslím si, že jsme to mohli uhrát a byly by body tři. Půlminutu před koncem jsme ale dostali gól a zápas musely rozhodovat až nájezdy.

Utkání bylo hodně otevřené, hrálo se téměř 40 minut za bezbrankového stavu s nespočtem šancí na obou stranách. Čím si to vysvětlujete, že to bylo takto vyrovnané?

Občas takové zápasy bývají. Oba týmy hrají to, co chtějí, nikdo nechce inkasovat. Dneska to vyšlo tak, že to dlouho bylo vyrovnané. Ale nakonec nějaké góly padly.

Zaměřovali jste se v tom zápase hodně na bránění Vítkovic? Během utkání bylo vidět, že si hodně hlídáte přechod soupeře přes modrou čáru…

Chtěli jsme hrát z dobře zabezpečené obrany a čekat na svou šanci. Ty nakonec přišly, ale nepovedly se nám přesilovky. Nakonec tam i něco spadlo, ale jak se pak ukázalo, na vítězství to bylo málo.

Vítkovice měly v závěru první třetiny dlouho trvající přesilovku 5 na 3. Vy jste to ale ustáli. Byl to ten klíčový moment?

Určitě nás to nakoplo, ubránit takhle dlouhou přesilovku, navíc ve třech. Pak jsme trochu zapnuli a dali nějaké góly a soupeř musel dotahovat.

Gól Boleslavi přišel na závěr druhé třetiny. Dal vám ten potřebný impuls? Otevřela se potom ta hra?

Nevím, jestli to pro nás byl impuls. My jsme spíš čekali na ty šance a příležitosti. Dostali jsme se do vedení, ale bohužel jsme to neubránili.

Třetí třetina byla víceméně v režii Vítkovic, přestřílely vás (15:4, pozn. red.) a vyhrály třetinu 2:1. V závěru navíc přišla vyrovnávací branka 46 vteřin před koncem při hře bez brankáře. To byla docela studená sprcha, že?

Do té třetí třetiny přišel ze šatny úplně jiný mančaft, jiný soupeř, než který proti nám stál celých těch 40 minut. My jsme navíc tu třetí třetinu dohrávali, jak kdybychom se báli o výsledek a Vítkovice zatlačily a my prakticky nevyjeli z pásma. V tom byl ten problém. Myslím si, že to bylo tím strachem o výsledek.

Zápas nakonec dospěl do nájezdů, navíc komentátor v hale podotkl, že to byl „šílený zápas“. Vnímal jste to taky tak?

Neřekl bych, že byl šílený. Soustředili jsme se především na naši hru. A z Ostravy si odvážíme alespoň bod.

Děkujeme za rozhovor.