BK MLADÁ BOLESLAV

V dalším domácím utkání Bruslaři přivítají litvínovskou VERVU

28. 9. 2017
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Nový ročník Tipsport extraligy začal opravdu ve vysokém tempu, mladoboleslavští hokejisté mají za sebou první výraznější přestávku. Naposledy se představili v neděli, když na vítkovickém ledě sahali po kompletním bodovém zisku, soupeř ale chvíli před koncem základní části srovnal a nakonec zvítězil po samostatných nájezdech. Bruslaři o sobě dali vědět i během téměř týdenní pauzy, když do svých řad přivítali Petra Holíka, který, pokud veškeré vyřizování dobře dopadne, nastoupí už v pátek, kdy do města automobilů přijíždí HC VERVA Litvínov. Oba celky na sebe dvakrát narazily už v přípravě, nejprve si lépe vedli Severočeši, svěřenci Patrika Augusty jim ale porážku vrátili. Kdo uspěje tentokráte? To se začneme dozvídat v pátek 29. září od 17:30, tak nezapomeňte dorazit do ochozů ŠKOENERGO Arény!

Severočechy přes léto opustila řada klíčových opor

V loňském ročníku se hokejisté VERVY hodlali pořádně předvést, předloni se totiž kolosálně trápili a extraligovou příslušnost zachránili až v baráži. Rozhodně si počínali lépe, když se po většinu základní části pohybovali mezi nejlepší šestkou, do vyřazovacích bojů nakonec vstupovali z pátého místa. V play-off ale Litvínov příliš dlouho nevydržel, vypadl totiž už ve čtvrtfinále, kde nestačil na Hradec Králové, kterému podlehl 1:4 na zápasy. Po skončení sezony bylo jasné, že klub bude muset řešit důležité otázky ohledně budoucí podoby kádru. Svými výkony na světovém šampionátu si o zahraniční angažmá řekl Robin Hanzl, jenž nově působí v ruském Nižněkamsku. KHL zlákala také Jaroslava Januse, osmadvacetiletý brankář ale ve Slovanu Bratislavu plnil pouze roli trojky a dle posledních zpráv se jeho působení v hlavním městě Slovenska chýlí ke konci. Talentovaný Kristian Reichel se vydal zkusit své štěstí do jedné ze zámořských juniorských soutěží, obranné řady Severočechů jsou ochuzeny o Filipa Pavlíka s Tomášem Pavelkou, první jmenovaný zamířil do Hradce Králové, druhý obléká dres Sparty. Pozitivum naopak určitě představovalo dohodnutí se na novém kontraktu s Viktorem Hüblem.

Zároveň ale musíme podotknout, že VERVA byla na přestupovém trhu velice aktivní, když přivedla hned sedm nových tváří, z hostování z Karlových Varů se navíc vrátil Marek Baránek. Pokud bychom měli začít odzadu, tak jako konkurenta pro Michaela Petráska v boji o post brankářské jedničky si vedení klubu vybralo Pavla Kantora. Vzniklé díry v defenzivě by mělo zalepit angažování Stanislava Dietze z královéhradeckého Mountfieldu a talentovaného Lukáše Doudery, jenž naposledy působil v Třinci. Nové šance se dočkal Peter Jánský, který by tak mohl obnovit dříve velmi dobře fungující spolupráci s obávanou dvojicí Hübl – Lukeš. Kromě něj se ofenziva Litvínova rozrostla o Filipa Helta, mladého odchovance klubu a navrátilce ze zámoří, kanadského útočníka Joshe Nichollse a Slováka Tomáše Matouška. „Jsem rád, že se nám podařilo získat sedm hráčů, protože jsem cítil, že je potřeba do mužstva přivést určitý impuls. Nikoho dalšího nehledáme. Ale pokud by byl k dispozici nějaký dobrý hráč, pak by se o tom dalo uvažovat,“ prohlásil na téma letních rošád Radim Rulík.

V úvodu nového ročníku trápí Litvínov slabá produktivita

Do sezony vstoupila VERVA vysokou porážkou 1:5 na ledě velmi ofenzivě hrající Plzně. Následující dvě utkání Severočeši odehráli před vlastními fanoušky a počínali se nadmíru dobře, když nejprve zvládli derby s Libercem a o dva dny později porazili také Hradec Králové. Hrdinou obou duelů se stal před začátkem ročníku hodně podceňovaný Michael Petrásek, který pochytal všech šedesát pokusů z hokejek svých soupeřů a připsal si dvě čistá konta. „Je neskutečný! Chytá doopravdy výborně, doufám, že mu to vydrží. Jak po výkonnostní, tak po zdravotní stránce, a oba dva gólmani nás budou držet celou sezonu,“ nešetřil po výhře nad Mountifeldem slovy chvály na svého kolegu Jakub Černý, zatím nejproduktivnější hráč Severočechů, kterým se od té doby přestalo dařit. Momentálně na výhru čekají už tři kola. Nejprve nezvládli domácí střetnutí s Olomoucí, bod si nepřivezli ani z moravského tripu, když v rozmezí dvou dnů podlehli jak Zlínu, tak třineckým Ocelářům. V tabulce je najdeme až na třinácté pozici, oproti několika soupeřům před nimi ale mají Litvínovští utkání k dobru, na šesté Bruslaře ztrácí pouhopouhé tři body. Jejich největší slabina spočívá v mizerné ofenzivě, za šest mačů vstřelila Rulíkova družina pouhopouhých devět branek, což je opravdu žalostně málo. Všichni útoční tahouni se zatím marně hledají, kupříkladu v minulých sezonách velmi produktivní Viktor Hübl má na svém kontě jen jednu asistenci.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Maxwell – Eminger, Hanzlík (C), Říha, Němeček, Stříteský, Hrdinka – Procházka, Musil, Lenc – Urban, Klepiš, Valský – Látal, Žejdl, Orsava – Kousal, Najman, Pacovský – Knotek

HC VERVA Litvínov: Kantor – Dietz, Sörvik, Doudera, Gula, Baránek, Pilař, Sklenička – Lukeš, Hübl, Jánský – Černý, Nejezchleb, Matoušek – Trávníček (C), Válek, Jurčík – Hořava, Havlíček, Nicholls

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 19.9.2017 17:30

BK Mladá Boleslav 4. kolo HC VERVA Litvínov
6. místo, 9 bodů umístění 13. místo, 6 bodů
16:19 skóre 9:16
4:2 (Pardubice) nejvyšší výhra 3:0 (Hradec Králové)
1:3 (Liberec) nejvyšší prohra 1:5 (Třinec, Plzeň)
0 utkání bez vstřeleného gólu 1
0 utkání bez inkasovaných gólů 2
25 % využití přesilových her 9,68 %
8 góly v přesilových hrách 3
1 góly v oslabeních 1
Lukáš Žejdl, 6 bodů nejproduktivnější hráč Jakub Černý, 4 body
Jakub Orsava, 4 branky nejlepší střelec Michal Trávníček
Jakub Černý, oba 2 branky
Lukáš Žejdl, 4 asistence nejlepší nahrávač Jakub Černý, Josh Nicholls
František Lukeš, Martin Hanzl, všichni 2 asistence
Oldrich Kotvan, Tomáš Knotek
Jan Hanzlík, Tomáš Urban
Martin Látal, všichni +1
nejlepší hráč v +/- Zbyněk Sklenička, Lukáš Doudera
František Lukeš, František Gerhát, všichni +1
Jakub Klepiš, -3 nejhorší hráč v +/- Karel Pilař, -4
Matěj Stříteský, 25 minut nejtrestanější hráč Michal Trávníček, 12 minut
David Němeček, 23 bodů Radegast index Michal Trávníček, 25 bodů
Brandon Maxwell 91,48 %
Jan Růžička 91,18 %
úspěšnost brankářů Michael Petrásek 93,65 %
Pavel Kantor 89,04 %
Brandon Maxwell, 2,47
Jan Růžička 2,86
průměr inkasovaných gólů na zápas Michael Petrásek 2,00
Pavel Kantor 4,00