BK MLADÁ BOLESLAV

Povedená premiéra Petra Holíka. Při druhém gólu jsem nemířil, přiznává

29. 9. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Bruslařský klub oznámil příchod útočníka Petra Holíka (na snímku) ve středu a hned v pátek nastoupil k utkání s Litvínovem. A byl to právě Holík, kdo zařídil oba mladoboleslavské góly. Ty Bruslaři vstřelili během prvních 18 minut zápasu, následně už vedení udržovali. Jméno Petra Holíka skandovali diváci na děkovačce a oceňovali to, jakým způsobem vlétl se svou formací na soupeře.

Trenéři zařadili Petra Holíka do první formace k Radanu Lencovi a Pavlu Musilovi. A očividně zapadl, však si sám spolupráci s oběma reprezentačními útočníky pochvaloval. Fanoušci jej dokonce už začínali pasovat do zkratky, která dříve zněla Hy-Mu-Le a nyní Ho-Mu-Le. "O této zkratce jsem nevěděl, slyšel jsem to až po zápase od novinářů, kteří se na to ptali. Jejich lajna byla v extralize výborná, proto budu doufat, že se dobře sehrajeme a bude nám to fungovat podobně," vyjádřil chuť do další práce Holík.

Práci útočníka, který přišel z Čerepovce, ocenil na tiskové konferenci také trenér Patrik Augusta. „Odehrál parádní utkání, ale myslím si, že ta výhra není jen o něm, je týmová. Sami jste ale viděli Petra, v čem je výjimečný," odpověděl na dotaz redaktora deníku Sport.

Jak už bylo řečeno, Petr Holík vzal hned v úvodu utkání zodpovědnost do svých rukou. Nejprve se prezentoval šikovnou přihrávkou při přesilové hře a o několik minut vyslal pohlednou střelu do levého horního rohu. Středočeši rázem vedli už 2:0. "Úspěch v přesilové hře mi dost pomohl k tomu, aby zapadl. I kdybych neměl asistenci, uklidnilo by mě to, že jsem dal gól a vedeme. U druhého gólu se ale přiznám, že jsem vůbec nemířil. Prostě jsem to tam plácnul a vyšlo to," usmíval se pětadvacetiletý centr s reprezentačními zkušenostmi.

Kompletní videorozhovor můžete zhlédnout na klubovém YouTube kanálu: