BK MLADÁ BOLESLAV

Výtvarná soutěž a vernisáž dětských prací aneb Bruslaři pomáhají

11. 10. 2017
Autor: Klub
M l. B o l. – Dragon Internet společně s BK Mladá Boleslav a OC Olympia Mladá Boleslav vyhlásili vítěze letošního ročníku výtvarné soutěže „Namaluj svět plný zábavy“. Slavnostního vyhlášení vítězů se zúčastnilo více než 150 dětí z Dětského domova Na Celně, Dětského domova Horní Krnsko a také z Dětského centra při Klaudiánově nemocnici.

Děti všech věkových kategorií se vžily do role malířů a za pomoci své fantazie a libovolné výtvarné techniky ztvárnily úžasného superhrdinu nebo přání hokejistům ke 110. výročí. „Děti stále baví kreslit a tvořit. Přesvědčila nás o tom skutečnost každoročního nárůstu přihlášených prací. V letošním ročníku porota hodnotila celkem 112 zdařilých obrázků,“ uvedl Tomáš Dragon, předseda představenstva Dragon Internet.

Organizátoři připravili velmi zajímavé ceny pro vítěze v kategorii předškolní věk, mladší školní věk, starší školní věk a ve studentské kategorii. „Vítěze nadchly nejen předané odměny, ale také vlastní výběr a nákup ceny v prostorách obchodního centra. Za získaný poukaz děti nakupovaly hračky, sladkosti, sportovní doplňky. Nezapomínaly ani na své sourozence či kamarády,“ uvedla Marie Šejnová, manažerka obchodního centra. V době pochůzky vítězů po obchodech ostatní účastníci soutěže vytvořily dětskou porotu a svými hlasy rozhodly o udělení páté ceny. „Pro všechny děti jsme připravili zábavný dopolední program. Zazněly písničky, tančilo se, kreslilo a skotačilo s klaunem Honzou Popletou. Jednoznačně děti prožily dopoledne plné pohybu, zábavy a smíchu,“ dodala Denisa Apková, projekt manažerka BK Mladá Boleslav.

Své významné role se zhostil patron akce Mgr. Daniel Marek, náměstek primátora města Mladá Boleslav. V úvodu slavnostního vyhlášení otevřel vernisáž všech soutěžních děl dětí z dětských domovů v boleslavském regionu a pochválil je za jejich píli: „Návštěvníci obchodního centra Olympia v Mladé Boleslavi se mohou ve dnech 10. října až 10. listopadu seznámit se všemi přihlášenými pracemi. Děti opět předvedly tvůrčí talent, někdy i neuvěřitelný cit pro detail. Vytvořily mnoho poutavých obrázků, které opravdu stojí za zhlédnutí,“ informoval Daniel Marek, náměstek primátora města Mladá Boleslav.

Podívejte se, jak to všechno probíhalo.