BK MLADÁ BOLESLAV

Takhle přesilovky hrát nemůžeme, ví Jiří Říha

22. 10. 2017
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Vybírat po zápase s Kometou Brno hráče na rozhovor byl celkem oříšek. Jasnou volbou byl brankář Brandon Maxwell (na interview s ním se můžete těšit v nejbližších dnech), ve druhém případě jsme pak sáhli po obránci Jiřím Říhovi. Podle očekávání hledal odpovědi těžko – nebylo se co divit. Nešťastná a trochu hloupá prohra s Kometou Bruslaře setsakra mrzí.

Utkání se vyvíjelo rozhodně netradičně. V první třetině žádná branka, jedno vyloučení. Ve druhé třetině žádná branka a žádné vyloučení. A ve třetí třetině? Tři po sobě jdoucí vyloučení Komety a... Gól Komety. Středočeši inkasovali ve vlastní početní převaze.

„Přesilovky budou asi největší problém. Když v tolika nedokážeme dát gól, je to potíž. Sráží nás to dolů. Když pak navíc v jedné z nich inkasujeme... Prostě s tím musíme něco udělat,“ říká pětadvacetiletý obránce Jiří Říha.

Podle něj přitom Boleslavští nehráli špatně. „Měli jsme dobrý pohyb, nebyl to od nás vyloženě špatný výkon. Prostě nám to tam nespadlo. A pak rozhodla jedna chyba,“ dodává.

Na celý rozhovor se podívejte tady: