BK MLADÁ BOLESLAV

Brandon Maxwell: Pozvánka do repre je zásluha celého týmu

24. 10. 2017
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Po prohře s Kometou jsme před mikrofon pozvali brankáře Brandona Maxwella. Přilišným pitváním se v porážce jsme jej netrápili. Zeptali jsme se ho na jeho působení v Mladé Boleslavi, na jeho parťáka v bráně Jana Růžičku, a především na jeho pocity z toho, že byl povolán do výběru amerického národního týmu před olympijskými hrami v Pchjongčchangu

Brankářská jednička Bruslařů nebyla v prvních momentech rozhovoru příliš sdílná. Prohra s brněnskou Kometou mrzela opravdu dost, zvlášť, když jej rozhodl jediný gól, navíc při přesilové hře Středočechů.

Brandona Maxwella jsme si ale na rozhovor nepozvali jen tak. Americký gólman žijící v Kanadě obdržel minulý týden pozvánku do reprezentačního výběru Spojených států amerických. „Musím poděkovat celému týmu, kteří mi pomohli se tam dostat,“ prohlásil šestadvacetiletý gólman. Pozvánky do reprezentace si velice cení a přičítá ji práci celého týmu.

Přesto se však nenechává strhnout přílišným nadšením a více jak reprezentaci vyhlíží spíše páteční zápas proti jeho bývalému zaměstnavateli, pardubickému Dynamu. „Reprezentace je ještě přede mnou, ale já spíše vyhlížím páteční zápas proti Pardubicím. Všechno teď musíme hodit za hlavu a musíme se na něj dobře připravit,“ říká odhodlaně.

Na celý rozhovor se podívejte tady: