BK MLADÁ BOLESLAV

Musíme se vrátit k tvrdé práci a pokoře vůči soupeřům, burcuje Matěj Krejčík

29. 10. 2017
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Mnozí nejspíš v sobotu po obědě očekávali jasné vítězství juniorů nad posledním Litvínovem. Ale domácím zkrátka sobotní zápas nesedl. Nešly jim přesilové hry a ani při hře pět na pět to nebylo ono. V pozápasovém rozhovoru kapitán Matěj Krejčík (na snímku) zmiňuje důvody neúspěchu a zároveň zmiňuje aspekty, které boleslavským juniorům mohou pomoci vrátit se zpět na vítěznou vlnu. Mladou Boleslav čekají celý listopad zápasy venku. Konkrétně příští víkend v Praze, ve čtvrtek se od 18:00 představí ve vršovickém Edenu proti Slavii.

Matěji, nepřistoupili jste k zápasu odevzdaně?

Hned na začátku nás hodně srazila soupeřova přesilovka. Ta dostala Litvínov do hry. My jsme v pátek odehráli těžké utkání, které rozhodovaly až samostatné nájezdy. Také nemáme úplně kompletní tým. Nevím, co k našemu výkonu říct.

Dobře, ale vy, kteří nejste zranění a zápas proti Litvínovu jste odehráli, jste na mě nepůsobili moc odhodlaně a bojovně…

Ano, máš pravdu, že nám bojovnost chybí. Zmizela pokora k ostatním mužstvům. Možná jsme si mysleli, že když jsme na začátku uhráli nějakých osm zápasů, tak to bude dobré.

V utkání jste moc nepomohli brankáři Michalu Kroftovi, který pětkrát inkasoval. Zejména po čtvrtém gólu, který jste dostali v přesilové hře, byl gólman naštvaný a praštil hokejkou. Vyčítal vám váš výkon v kabině? Žádal vás, abyste mu víc pomáhali?

Po druhé třetině byl v kabině poměrně velký vítr, a to jak z mé, tak i z Kroviho (brankář Michal Krofta – pozn. red.) strany. Troufnu si říct, že jsme mu skutečně moc nepomohli. To se v této, juniorské, kategorii už prostě nesmí stávat.

V zápase proti Litvínovu vám drhly přesilové hry, v nichž jste hráli dost často ve vašem obranném pásmu a také jste jednou inkasovali. Co během nich bylo z vaší strany špatně?

V přesilových hrách se trápíme už od začátku sezóny. Nemáme v nich zrovna dobrou bilanci. Určitě je musíme ještě více trénovat. Také je potřeba chodit jednoduše do střel. My pořád vymýšlíme něco, co nemáme natrénované. Spousta z nás si vymýšlí své věci. To určitě musíme změnit.

Už jste mluvil například o pokoře. Proto se zeptám. Nestouplo vám to, že jste se na začátku sezóny drželi na čele tabulky, takříkajíc do hlavy?

Hodně kluků si možná po osmi zápasech myslelo, že to půjde samo. Tak to ale není. My musíme tvrdě dřít a až pak nám to půjde. Je to hlavně o tvrdé práci a pokoře k ostatním soupeřům. Soutěž je totiž vyrovnaná a týmy hrají dost podobně.

Celý listopad budete hrát venku, přičemž se ani jednou nepředstavíte na domácím ledě. Jak to vnímáte? Nebude to pro vás o to těžší například v tom smyslu, že strávíte dost času na cestách?

Mně osobně je jedno, jestli hrajeme venku nebo doma. Určitě to pro nás ale bude těžší, protože domácí prostředí je samozřejmě domácí prostředí. Každý hraje radši doma. Příští týden ale hrajeme oba venkovní zápasy v Praze, pak nás čeká Liberec, pak teda trip na Moravu – Třinec a Vítkovice. Takže to není tak špatné a věřím, že se nám podaří uspět.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav