BK MLADÁ BOLESLAV

Lukáš Žejdl: Musíme potrénovat a po pauze začít od začátku

6. 11. 2017
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Tabulkou se sice nepropadli, to byla ale asi tak jediná radost, kterou mladoboleslavští hokejisté mohli po zápase s Vítkovicemi pociťovat. Po celé jeho trvání totiž tahali za kratší konec provazu a trenér Augusta jej posléze dokonce označil za vůbec letošní nejhorší výkon svých svěřenců. Jak jej hodnotil jediný úspěšný Bruslař večera Lukáš Žejdl?

Vítkovice v pátek porazili Chomutov, kdežto Mladoboleslavští stáli. Měli totiž odložený zápas s Plzní. Mohlo to být – třeba ze začátku zápasu – trochu znát? „Mně to asi ani nepřišlo,“ zaváhal jediný úspěšný střelec Boleslavi Lukáš Žejdl. „Možná o něco rozehranější byli, ale to je jen výmluva…,“ dodal vzápětí smutně.

První třetinu Bruslaři prohráli, na začátku druhé se jim podařilo vyrovnat. Jenže pak už to šlo zase jen z kopce. „Ve druhé třetině jsme předvedli klasické „nedáš – dostaneš“. Oni ty situace vyřešili líp než my, my hůř. A najednou jsme zase prohrávali. Tentokrát o dva góly,“ popisoval Lukáš Žejdl.

A co právě jeho vyrovnávací branka na 1:1 ve 21. minutě? „To byl domluvený signál. Mělo nám to vyjít ještě o trošku líp, ale zaplaťpánbůh za to. Aspoň jeden gól…,“ hlásil nevesele.

Do třetí třetiny šli Boleslavští s tím, že u toho není moc, co by mohli ztratit. „Řekli jsme si, že všechny puky půjdou na bránu, ale nějak extra dobře se nám to nedařilo,“ přiznal hořce šestadvacetiletý útočník. „Chtěli jsme si vynutit nějakou přesilovku, ale ty nám pak ke konci stejně vůbec nešly.“