BK MLADÁ BOLESLAV

Jsem moc rád, že zde mohu být, pochvaluje si Karjalu David Němeček

11. 11. 2017
Autor: V.Drbohlav, D.Mihailescu, V.Martinek
H e l s i n k y (Finsko) - Teprve dvaadvacetiletý boleslavský obránce David Němeček (na snímku) je jedním z nováčků v reprezentačním A týmu. Zážitky z reprezentace má především z mládežnického působení. V rozhovoru, který poskytl, vzpomíná na to, že už jednou hrál v malé hale Hartwall arény a pochvaluje si také rady od zkušeného reprezentačního matadora a spoluhráče z Mladé Boleslavi Jakuba Klepiše.

"Vzhledem k tomu, že se blíží olympiáda, je turnaj Karjala obsazený kvalitními hráči. Jsem moc rád za to, že zde mohu být," komentoval v místě dění David Němeček.

Tempo hry je podle talentovaného obránce v reprezentaci značně odlišné oproti klasickým zápasům v tuzemské lize. "Jsou tady zkušenější hráči, je vidět každá chyba, která je většinou vždy potrestána," podotkl obránce, který si mimo jiné pochvaloval spolupráci s Jakubem Klepišem, hráčským kolegou z Mladé Boleslavi.

Čeští hokejisté trénovali v malé hale Hatrwall arény, která je unikátní tím, že je vytesána ve skále. "Asi před třemi lety jsem tady ve Finsku hrával juniorskou soutěž, konkrétně jsem na tomto místě odehrával jeden zápas. Už tehdy mě to překvapilo, je to zajímavé," dodal Němeček, který má bohaté zkušenosti ze zahraničí, například i ze zámořských juniorských soutěží WHL a OHL.

Kompletní videorozhovor s Davidem Němečkem můžete zhlédnout na klubovém YouTube kanálu:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav