BK MLADÁ BOLESLAV

Mladší dorost si poprvé v historii zahraje extraligové play-off. Zatím není moc co slavit, říká Lukáš Zörkler

22. 11. 2017
Autor: Redakce
M l. B o l. – Mladší dorostenci dobře rozehráli sezónu a vůbec poprvé v historii klubu postoupili do playoff. Co stojí za tímto úspěchem a s jakými plány vstoupí do nadstavbové části? I na to odpovídal hlavní trenér této věkové kategorie Lukáš Zörkler (na snímku).

Jak hodnotíte končící základní část?

Vesměs kladně. Splnili jsme cíl, který jsme si před sezónou určili. Takže z tohohle pohledu jenom pozitivně.

Letos se mladšímu dorostu hodně daří. V čem hledat ta pozitiva?

Sešla se tu dobrá parta kluků, která táhne za jeden provaz a je ochotna plnit naše pokyny. Každý z nich přijal svou konkrétní roli v týmu a chce ji plnit na sto procent. Jsou tam hráči, co mají za úkol střílet góly. Pak jsou hlavně mladší hráči, kteří tu jsou od bránění. Padají do střel, blokují je. Myslím, že to je základ prozatimního úspěchu.

Na přelomu října a listopadu ale přišly i prohry. Ta největší doma s Libercem. Stouply úspěchy týmu do hlavy?

Po sérii šesti tříbodových výher v řadě si kluci asi začali myslet, že to půjde samo bez tvrdé práce a stoprocentního nasazení. Vyvrcholilo to prohrou 1:7 s Libercem. Ale do konce druhé třetiny to bylo o gól, zlomilo se to až ve třetí třetině. Po konci zápasu jsme si sedli v kabině a pár věcí si vyříkali. Myslím, že kluci vystřízlivěli a znovu začali plnit věci tak, jak jsme po nich chtěli.

Mladšímu dorostu se poprvé v historii podařilo postoupit do playoff. Slavili jste?

Zakřičeli jsme si jako po každém vyhraném zápase, ale je brzy. Sezóna není ani v polovině a zatím není moc co slavit.

S jakými cíli a plány vstupujete do nadstavbové části?

Neznáme soupeře. I kdybychom je znali, tak nevíme, s čím kdo přijede. Půjdeme zápas od zápasu s ohledem na to, v jaké sestavě nastoupíme. Rozhodně budeme chtít sbírat další body a jít do play off z co nejlepší příčky.

Dáte v nadstavbové skupině šanci mladším hráčům a hráčům ze širšího kádru?

Chtěli bychom zařadit více mladších hráčů. Jak už jsem říkal, odvíjí se to od spousty věcí. Kolik našich hráčů si povolá starší dorost. Nebo také na tom, koho potká zranění a nemoc. Určitě se v týmu objeví hráči, kteří zatím tolik prostoru nedostali.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav