BK MLADÁ BOLESLAV

Druhou polovinu základní části zahájí Boleslavští na ledě Jihlavy

30. 11. 2017
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - Po překvapivém vítězství proti třineckým Ocelářům se mladoboleslavští hokejisté o tentýž kousek pokusili také v Hradci Králové. Proti svému bývalému klubu se sice dvakrát prosadil Tomáš Knotek, jinak ale svěřenci Vladimíra Kýhose doplatili na vlastní nedisciplinovanost, dvakrát inkasovali v oslabení a Mountfieldu nakonec podlehli 2:4. V pátek 1. prosince čeká Bruslaře už sedmé utkání v sedmnácti dnech, jejich soupeřem tentokráte bude HC Dukla Jihlava. Celek z Vysočiny, který se propadl na poslední místo tabulky, si v neděli zvedl pošramocené sebevědomí, když před vlastními fanoušky porazil Olomouc, a ukončil tak čtyřzápasovou sérii bez vítězství. Jak si na ledě nováčka povedou Středočeši? Úvodní vhazování je naplánováno na 17:30.

Zbytek extraligového pelotonu začíná Dukle pomalu ujíždět

Mezi tuzemskou hokejovou elitu se Jihlava vrátila po dvanácti letech a ze začátku to vypadalo, že je na opětovné působení v naší nejvyšší hokejové soutěži dobře připravena. Hokejisté Dukly dělali soupeřům problémy svým velmi nepříjemným a houževnatým stylem, bojovali o každý metr ledové plochy a nikomu nedali nic zadarmo. To vše platí i nadále, v poslední době se ale svěřencům trenéra Vlka přestalo výsledkově i herně dařit, což se na situaci v tabulce výrazně podepsalo. Momentálně se extraligový nováček krčí na posledním místě, jeho ztráta na třináctý Litvínov čítá už pět bodů, na rozdíl od Severočechů má ale parta okolo kapitána Tomáše Čachotského, nejproduktivnějšího hráče celku z Vysočiny, jedno utkání k dobru. Jejich hlavní problém hledejme v ofenzivě, Jihlavští totiž za pětadvacet kol nastříleli pouhopouhých dvaapadesát branek, což je řadí do pozice nejméně skórujícího týmu.

Právě útočné řady celku z Vysočíny doznaly od posledního utkání s Bruslaři několika změn. Kvůli nenaplnění předsezónních očekávání se vedení klubu na ukončení spolupráce dohodlo se slovenským útočníkem Radoslavem Macíkem, na hostování s opcí do prvoligového Vsetína zamířil Anatolij Protasenja. Zlepšení produktivity si Dukla naopak slibuje od Miloslava Čermáka, jenž bude její barvy hájit do konce ledna. Jednatřicetiletý křídelník je kmenovým hráčem Českých Budějovic, za který v tomto ročníku posbíral už osmnáct bodů. Právě z Motoru Vlkově družině v rámci střídavých startů vypomůže i Vlastimil Dostálek. Přerovský rodák už si atmosféru naší nejvyšší hokejové soutěže vyzkoušel ve dvou předchozích sezonách, ve kterých nastupoval za Olomouc a brněnskou Kometu. Třetím do party se stal Wacey Rabbit. Kanadský útočník byl před dvanácti lety draftován organizací Boston Bruins, NHL si ale nikdy nezahrál, ve farmářské AHL naopak nastoupil k téměř 350 zápasům.

Ve vzájemných zápasech si lépe vedli domácí

Do utkání v Jihlavě, které se odehrálo v samotném úvodu základní části tohoto ročníku Tipsport extraligy, nevstoupili Bruslaři vůbec dobře. Na půdě nováčka už v desáté minutě prohrávali o dvě branky, zpět do hry je bleskovým snížením vrátil Jakub Valský. Mocně dotahujícím Středočechům se podařilo srovnat krátce před druhou sirénou, po návratu z kabin se ale celek z Vysočiny znovu dostal do vedení. Mladoboleslavští hokejisté sice měli znovu připravenou odpověď, z vítězství se ale po Jiránkově trefě v prodloužení radovali domácí. Na odvetu do města automobilů přijela Dukla s defenzivní taktikou, na níž Bruslaři dlouho nemohli najít recept. Skóre otevřel v pětadvacáté minutě Klepiš, který ve třetí periodě zdvojnásobil vedení svého týmu, Jihlava se ale zásluhou přesné rány obránce Suchánka dostala zpět na dostřel. Definitivní klid zajistil Augustově družině až Pavel Musil, na jehož branku už hosté nedokázali odpovědět. Komu bude patřit vzájemný duel s pořadovým číslem tři?

Sestavy z posledního utkání

HC Dukla Jihlava: Volden – Suchánek, de la Rose, Šidlík, Stříteský, Ulrych, Kajínek, Zdráhal – Jiránek, Skořepa, Kubalík – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Seman, Žálčík – Rys, Hubáček, Diviš

BK Mladá Boleslav: Maxwell – Kotvan, Říha, Hanzlík (C), Knot, Němeček, Eminger, Bernad – Pacovský, Němec, Klepiš – Procházka, Holík, Orsava – Pabiška, Knotek, Lenc – Kousal, Najman, Kubica

Statistiky

Horácký zimní stadion | 1.12.2017 17:30

HC Dukla Jihlava 27. kolo BK Mladá Boleslav
14. místo, 27 bodů umístění 8. místo, 35 bodů
52:70 skóre 61:64
4:1 (Litvínov) nejvyšší výhra 6:1 (Zlín)
2:5 (Hradec Králové) nejvyšší prohra 3:6 (Litvínov)
7 utkání bez vstřeleného gólu 2
0 utkání bez inkasovaných gólů 4
8,93 % využití přesilových her 18,92 %
10 góly v přesilových hrách 21
1 góly v oslabeních 1
Tomáš Čachotský, 14 bodů nejproduktivnější hráč Jakub Klepiš, 18 bodů
Tomáš Čachotský
Filip Seman, oba 6 branek
nejlepší střelec Jakub Orsava, 10 branek
Erik de la Rose, 9 asistencí nejlepší nahrávač Oldrich Kotvan, 10 asistencí
Jakub Suchánek, +5 nejlepší hráč v +/- Jakub Valský, +5
David Váňa, -9 nejhorší hráč v +/- Radan Lenc, -7
Jakub Suchánek, 20 minut nejtrestanější hráč Jakub Orsava, 51 minut
Jakub Suchánek, 60 bodů Radegast index David Němeček, 62 bodů
Jakub Škarek 90,02 %
Lars Volden 89,55 %
úspěšnost brankářů Jan Růžička 92,72 %
Brandon Maxwell 92,34 %
Jakub Škarek 2,60
Lars Volden 2,83
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Růžička 2,02
Brandon Maxwell 2,36
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav