BK MLADÁ BOLESLAV

Dvoubrankový Dominik Pacovský: Plně si uvědomujeme, co je ve hře

21. 1. 2018
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – „To je asi prostě hokej,“ povzdechl si Dominik Pacovský na otázku, zda by teď Bruslařům nebylo o dost lehčeji, kdyby tak, jak hráli v neděli večer s Kometou, hráli i v alespoň pár dalších zápasech. Dvougólový střelec z druhé třetiny se na porážce Brna podepsal výrazným způsobem – právě jeho trefa na 3:1 byla pro soupeře s velkou pravděpodobností definitivně zdrcující.

Středočeši za sebou mají šestibodový víkend. Už v pátek totiž porazili hubeným výsledkem 1:0 na jeho vlastním ledě Chomutov. A shodli se v tom, že doufají, že jim taková výhra pomůže víc než třeba kanonáda 5:0.

„Za výhru v Chomutově jsme hrozně šťastní, něco nám určitě dala,“ souhlasil Pacovský. „S Kometou jsme ale zaplaťpánbůh taky konečně ukázali, že góly střílet umíme. Pevně věřím, že se to konečně otočí, a my je budeme dávat dál,“ vyhlíží sympatický útočník lepší zítřky.

Jak už bylo řečeno, Pacovský se prosadil – v tomto časovém horizontu jako jiný – dvakrát ve druhém dějství. „Letos mám gólů jako toho pověstného šafránu, takže kdyby se i tohle chtělo otočit, určitě bych se nezlobil,“ usmíval se.

Bruslaři proti Kometě hráli jako jeden. „Semkli jsme se jako tým. Všichni si plně uvědomujeme, co je ve hře, a že těch posledních deset kol musíme hrát, jako kdybychom už byli v play-off,“ hlásí Pacovský.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav