BK MLADÁ BOLESLAV

Rozjetí Bruslaři jedou do Pardubic. Dotáhnou se na sedmé Dynamo?

25. 1. 2018
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - V poslední čtvrtině základní části se mladoboleslavští hokejisté rozehráli do parádní formy a v pátek 26. ledna od 18:00 se na pardubickém ledě pokusí vybojovat už páté vítězství v řadě, když si postupně poradili s Jihlavou, Chomutovem, Kometou a Zlínem. Také Dynamo ale v lednu pravidelně boduje a patří k příjemným překvapením soutěže, svěřence Vladimíra Kýhose tak čeká těžký a sebevědomý soupeř.

Strach o pád do baráže? Ten z Pardubic rychle vymizel

Pardubice vs Boleslav

V minulém ročníku se pardubičtí hokejisté dlouho strachovali o holé udržení extraligové příslušnosti a příliš optimismu ve východočeské metropoli nepanovalo ani před začátkem tohoto ročníku. Dynamo poslepovalo směs českých a zahraničních hráčů, borce jako Wishart, Cardwell, Perret, Quenneville, Holland nebo Bojko znal v tuzemském prostředí málokdo. Tento mix ale pod vedením přísného trenéra Miloše Holaně (jenž se mimochodem mihl i v Mladé Boleslavi) funguje, podceňované Dynamo drží sedmou příčku v tabulce a pomýšlí na předkolo play-off.

Nečekanou oporou Pardubic je exboleslavský obránce Marek Trončinský, který po přesunu do města perníku a koňských dostihů doslova ožil a potvrdil slova generálního manažera Dušana Salfického, který "Trondu" považoval jako hráče s potenciálem pro národní tým. Urostlý bek je s 32 body nejproduktivnějším hráčem týmu a průměrně tráví na ledě přes 20 minut za zápas (o pár sekund vyšší průměrný ice-time má jen Jacob Cardwell). Daří se i veteránům Tomáši Rolinkovi (10+20) a Petru Sýkorovi (15+14), po příchodu z Třince se do parádní formy rozehrál i Rostislav Marosz (11+12).

Dá se čekat, že utkání mezi Pardubicemi a Mladou Boleslaví bude nadmíru vyrovnané, tyto dva týmy navíc v tabulce dělí pouhé dva body, a v případě vítězství po základní hrací době by se tak Bruslaři dostali před dalšího soka v boji o desítku.

Ve vzájemných zápasech se vždy radoval domácí celek

Letos poprvé se Bruslaři s Dynamem potkali už ve čtvrtém kole a byla to pořádná bitva, tým z města automobilů ale po celý zápas tahal za delší konec provazu a Lencova trefa ze třetí třetiny definitivně pojistila výhru 4:2. Odveta na východě Čech ale Boleslavským vůbec nevyšla, po utrápeném výkonu Bruslaři padli jasně 0:3. I třetí vzájemné utkání se vyvíjelo lépe pro svěřence Miloše Holaně, kteří ještě v poslední minutě vedli, Boleslav si ale gólem Kotvana vynutila prodloužení a v něm rozhodl Radan Lenc.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Maxwell – Hanzlík, Hrdinka, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa, J. Říha – Orsava, Žejdl, Valský – Klepiš, P. Musil, Martin Procházka – Pacovský, P. Holík, Lenc – P. Kousal, Urban, Pabiška.

HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Trončinský, Čáslava, Cardwell, Wishart, Hrabal, Mojžíš, Ščotka – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – T. Svoboda, Tomášek, Treille – M. Kaut, Poulíček, Perret – Bojko, Dušek, Beran.

Statistiky

Tipsport Arena | 26.1.2018 18:00

HC Dynamo Pardubice 43. kolo BK Mladá Boleslav
7. místo, 60 bodů umístění 10. místo, 58 bodů
106:120 skóre 97:109
5:0 (Litvínov) nejvyšší výhra 6:1 (Zlín)
2:10 (Plzeň) nejvyšší prohra 1:7 (Vítkovice)
3 utkání bez vstřeleného gólu 4
4 utkání bez inkasovaných gólů 3
15,15 % využití přesilových her 17,82 %
30 góly v přesilových hrách 31
2 góly v oslabeních 3
Marek Trončinský, 32 bodů nejproduktivnější hráč Jakub Orsava, 26 bodů
Petr Sýkora, 15 branek nejlepší střelec Jakub Orsava, 18 branek
Marek Trončinský, 27 asistencí nejlepší nahrávač Oldrich Kotvan, 18 asistencí
Ty Wishart, +6 nejlepší hráč v +/- Dominik Pacovský, +5
Vladislav Bojko, Tomáš Mojžíš, oba -11 nejhorší hráč v +/- Vladimír Eminger, Lukáš Pabiška, oba -8
Tomáš Rolinek, 66 minut nejtrestanější hráč Jakub Orsava, 57 minut
Patrik Poulíček, 99 bodů Radegast index David Němeček, 99 bodů
Ondřej Kacetl 91,51 %
Milan Klouček 92,48 %
úspěšnost brankářů Jan Růžička 92,27 %
Brandon Maxwell 92,39 %
Ondřej Kacetl 2,59
Milan Klouček 2,25
průměr inkasovaných gólů na zápas Jan Růžička 2,36
Brandon Maxwell 2,30