BK MLADÁ BOLESLAV

Další bitvu o předkolo svedou Bruslaři s libereckými Tygry

27. 1. 2018
Autor: Vojtěch Tůma
M l . B o l . - V pátečním duelu na pardubickém ledě mladoboleslavští hokejisté po většinu hrací doby dotahovali. Dva těsné náskoky Dynama se jim ještě povedlo smazat, na třetí gól soupeře už ale zareagovat nedokázali, a poprvé po čtyřech utkáních tak vyšli bodově naprázdno. Svěřenci Vladimíra Kýhose znovu klesli na jedenáctou pozici, střed tabulky naší nejvyšší hokejové soutěže je ale i nadále nesmírně vyrovnaný. Jejich ztráta na příčky zajišťující postup do play-off čítá pouhopouhé dva body, šesté místo je pak Středočechům vzdáleno na bodů pět. V neděli 28. ledna čeká celek z města automobilů další extrémně důležité střetnutí, do ŠKOENERGO Arény přijíždí Bílí Tygři Liberec. Pešánova družina patří mezi hlavní vyzyvatele Bruslařů v boji o účast v předkole vyřazovací fáze, souboj těchto dvou rivalů, který by měl divákům opět nabídnout třaskavou podívanou plnou emocí, tak dostává nový náboj. Půjde opravdu o hodně, proto rozhodně neváhejte a přijďte fandit – začínáme v 16:30!

V rámci Ligy mistrů skončil Liberec před branami finále

Poslední dvě sezony se Liberci mimořádně vydařily, po té minulé jej ale opustila řada klíčových hráčů, což se na aktuální výkonnosti hodně podepisuje. V tabulce se nachází na deváté příčce, vzhledem k neuvěřitelné vyrovnanosti Tipsport extraligy ale Tygři doposud nepříliš vydařený ročník mohou ještě zachránit. Jejich ztráta na šesté místo, které zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále, čítá pouhopouhé tři body, na druhou stranu ale nesmíme opomenout to, že v případě nedělní prohry se svěřenci Filipa Pešána mohou propadnout až na jedenáctou pozici. Ve srovnání s ostatními týmy ze spodní poloviny tabulky dává parta okolo kapitána Ševce poměrně dost branek, její defenziva naopak patří k ligovému podprůměru, více gólů inkasovali pouze Chomutov a poslední Litvínov. Momentálně se Severočeši nachází v podobné herní pohodě jako Bruslaři. K vytvoření delší série bez porážky jim pomohl i program základní části, Liberečtí totiž poslední odehráli čtyři utkání před vlastními fanoušky. Nutno poznamenat, že výhody domácího prostředí využili fantasticky, ani jednou totiž neprohráli a navíc nastříleli solidních jednadvacet branek.

Po Litvínovu, Zlínu a brněnské Kometě v pátek do Home Credit Areny dorazila Olomouc. Tygři se tentokráte na branku celkem načekali, nakonec je to ale nemuselo mrzet, protože ve druhé polovině utkání se prosadili třikrát, přičemž všechny góly vstřelili při přesilových hrách. „Byl to extrémně těžký zápas. Olomouc letos hraje výborný hokej a je vidět, že má sebevědomí. Pro gólmana to byl ideální zápas, celou dobu se něco dělo. Dvanáct bodů ze čtyř domácích utkání je super a jsem hrozně rád, že jsme hráli pokorně a sebevědomě,“ nechal se slyšet Roman Will, který proti Hanákům předvedl jednatřicet zákroků. Kromě naší nejvyšší hokejové soutěže Liberec zápolil ještě v Lize mistrů, kde se po postupu ze základní skupiny probojoval až mezi nejlepší čtyřku. Na své cestě vyřazovacími boji Pešánova družina vyřadila silnou Frölundu a curyšské Lions, v semifinále ale nestačila na švédské Växjö, se kterým sice doma remizovala 1:1, ze severu Evropy si ale odvezla debakl 1:6. „Odvedli jsme spoustu dobré práce a porazili několik nesmírně silných soupeřů. Bohužel jsme v CHL předváděli mnohem lepší výkony než v extralize a neuměli to do ní přenést. To je nás hlavní problém,“ prohlásil kapitán Martin Ševc.

Poslední domácí zápas s Tygry Boleslav zvládla. Uspěje i nyní?

Je všeobecně známo, že Liberečtí patří mezi nejméně oblíbené soupeře mladoboleslavských hokejistů. Ti svému rivalovi během minulého ročníku podlehli ve všech čtyřech duelech, předloni, vzhledem k vzájemné konfrontaci v rámci semifinále play-off, odcházeli poraženi hned osmkrát. Také premiérové střetnutí této sezony vyšlo lépe Bílým Tygrům, kteří se dostali do tříbrankového trháku, v samotném závěru alespoň čestný úspěch Bruslařů zařídil Lukáš Žejdl. Černou sérii se celku z města automobilů podařilo ukončit až na konci října minulého roku. V utkání, ve kterém sudí rozdali 113 trestných minut, otevřel skóre Jakub Klepiš, krátce po přestávce ale srovnal Lukáš Jašek. To bylo ale ze strany Severočechů vše, vedení Bruslařům vrátil Dominik Pacovský, v samotném závěru pak tříbodový zisk pojistil Radan Lenc. Do doposud posledního zápasu těchto dvou týmů vstoupili lépe svěřenci trenéra Pešána, kteří už v páté minutě vedli o dvě branky, Středočeši ale ještě před první sirénou zvládli srovnat. Ve dvaapadesáté minutě byl díky Krenželokovi blíže k vítězství opět Liberec, osm vteřin před koncem základní hrací doby ale po Willově chybě srovnal Žejdl. Rozhodnout tak musely samostatné nájezdy, v nichž bonusový bod celku zpod Ještědu zajistil Tyler Redenbach.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Maxwell – Hanzlík (C), Hrdinka, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa – Orsava, Žejdl, Valský – Klepiš (A), Musil, Flynn – Pacovský, Holík, Lenc (A) – Kousal, Urban, Volf

Bílí Tygři Liberec: Will – Ševc (C), Pyrochta, Derner, Jánošík, Šmíd (A), Kolmann, Bednář – Krenželok, Jelínek (A), Bakoš – Kvapil, Bližňák, Ordoš – Jašek, Redenbach, Lakatoš – Vlach, Vantuch, Stránský

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 28.1.2018 16:30

BK Mladá Boleslav 42. kolo Bílí Tygři Liberec
11. místo, 58 bodů umístění 9. místo, 60 bodů
99:112 skóre 112:123
6:1 (Zlín) nejvyšší výhra 7:0 (Zlín)
1:7 (Vítkovice) nejvyšší prohra 2:7 (Brno)
4 utkání bez vstřeleného gólu 3
3 utkání bez inkasovaných gólů 5
17,61 % využití přesilových her 20 %
31 góly v přesilových hrách 39
4 góly v oslabeních 1
Jakub Orsava, 26 bodů nejproduktivnější hráč Martin Bakoš, 35 bodů
Jakub Orsava, 18 branek nejlepší střelec Petr Jelínek, 13 branek
Oldrich Kotvan, 18 asistencí nejlepší nahrávač Martin Bakoš, 24 asistencí
Dominik Pacovský, +6 nejlepší hráč v +/- Tyler Redenbach, +4
Lukáš Pabiška
Vladimír Eminger, oba -8
nejhorší hráč v +/- Adam Jánošík, -15
Jakub Orsava, 77 minut nejtrestanější hráč Martin Ševc, 100 minut
David Němeček, 100 bodů Radegast index Ladislav Šmíd, 91 bodů
Brandon Maxwell 92,31 %
Jan Růžička 92,27 %
úspěšnost brankářů Roman Will 90,81 %
Jaroslav Janus 88,24 %
Aleš Stezka 86,79 %
Brandon Maxwell 2,33
Jan Růžička 2,36
průměr inkasovaných gólů na zápas Roman Will 2,53
Jaroslav Janus 3,08
Aleš Stezka 4,20
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav