BK MLADÁ BOLESLAV

Boj o předkolo pokračuje doma proti silným Vítkovicím

1. 2. 2018
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Celek z města automobilů pokračuje ve stíhací jízdě. Poté, co nezvládl souboje s přímými konkurenty se zdálo, že svěřenci trenéra Kýhose z boje o elitní desítku vypadli, proti favorizovaným týmům ale získali body zpět a stejně tak reálnou naději na postup do předkola play-off. Soupeřem pro další souboj s týmem, který přijede v pátek 2. února na led ŠKOENERGO Arény s cejchem papírového favorita, bude HC VÍTKOVICE RIDERA. Přijďte podpořit Bruslaře i vy, úvodní buly utkání je na programu v 17:30!

Bruslaři bojují o účast v předkole se střídavými úspěchy

NĚMEC JE ZPĚT!
Vojtěch Němec se po úspěšné anabázi vrací do města automobilů, aby pomohl týmu do play-off.

Krok kupředu, krok zpátky. A tak stále dokola. Boleslavští hokejisté netrénují ve volném času techniku nějakého společenského tance. Zmíněný pohyb ale nejlépe vystihuje pohyb Středočechů extraligovou tabulkou. A jelikož do konce základní části zbývá pouhých šest kol, je třeba začít tančit ve zcela jiném rytmu a za pomoci ostrých loktů bezohledně vyrazit vpřed.

Kulturní vložku tedy máme za sebou nyní si připomeňme fakta. Bruslaři posledně dvě střetnutí pravdy s Libercem (0:3) a Pardubicemi (2:3) nezvládli. Leckterý expert se už možná jal Boleslav odepisovat, ta se ale překvapivým vítězstvím na ledě vedoucí Plzně (4:1) dostala zpět na dostřel a aktuálně ztrácí na vytoužené pozice pouhé dva body.

Důkazem, že to s play-off myslím vážně, je i čilý pohyb na boleslavské soupisce před koncem přestupového období. Na cestu po dálnici D1 do Brna se musel obrnit útočník Petr Holík, opačným směrem cestovali Vojtěch Němec a Lukáš Nahodil. Historicky čilý obchodní ruch mezi Spartou a Boleslaví pak potvrdil přesun důrazného obránce Richarda Nedomlela, na kterého nezbylo místo po příchodu exboleslavského Tomáše Voráčka ze Slovanu Bratislava.

Vítkovice si už jen budují pozici pro čtvrtfinále

RIDERA si zatím v letošním ročníku vede nad očekávání dobře. Aktuálně čtvrté místo zajistila především prosincová šňůra devíti vítězných utkání v řadě, které utnula až den před koncem kalendářního roku po hubené výhře 1:0 brněnská Kometa.

Páteční soupeř Boleslavi může v tabulce hledět i směrem vzhůru, vždyť na třetí Oceláře ztrácí jen tři body. Více si ale je třeba hlídat záda, na pátém místě se shodným bodovým součtem číhá Kometa. A následně je už patnáctibodová propast, kterou by měla být pro celky v závěsu nepřekonatelná. I tak mají ale Vítkovice o motivaci postaráno, jelikož pokud udrží čtvrté místo, budou mít ve čtvrtfinále výhodu domácího prostředí.

I vítkovický management před lednovou uzávěrkou stihl přivést na soupisku zajímavé jméno. Konkrétně se jedná o Kanaďana Samyho Mahboda. Nová posila by se měla v pátek představit a RIDERA může být ráda. Mužstvo podle informací vítkovického webu kosí chřipková epidemie a do města automobilů zřejmě nedorazí v plné síle. "Kdo vlastně v Boleslavi nastoupí? To budeme vědět až v pátek v den zápasu, podle toho, kdo a jak na tom bude. Řada kluků hrála už proti Chomutovu pod prášky, takže uvidíme, jak na tom budou teď. Na listině zraněných dál zůstávají Květoň s Bartovičem. I s přihlédnutím k těmto aspektům proto očekáváme v Boleslavi hodně velkou dřinu," obává se trenér hostí Jakub Petr.

Vzájemná utkání v letošní sezóně

20.09.2017 HC VÍTKOVICE RIDERA - BK Mladá Boleslav 3:2sn (reportáž zde)

05.11.2017 BK Mladá Boleslav - HC VÍTKOVICE RIDERA 1:4 (reportáž zde)

26.12.2017 HC VÍTKOVICE RIDERA - BK Mladá Boleslav 7:1 (reportáž zde)

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Hanzlík (C), Říha, Dlapa, Kotvan, Němeček, Eminger, Kurka – Valský, Žejdl, Orsava – Klepiš (A), Němec, Pacovský – Pabiška, Nahodil, Lenc (A) – Kousal, Urban, Musil.

HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Urbanec, Sloboda, Hrbas, Baranka, Výtisk, Trška – Olesz, Lev, Dej – Szturc, Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Kurovský, T. Jáchym, Š. Stránský – Pytlík.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 2.2.2018 17:30

BK Mladá Boleslav 46. kolo HC VÍTKOVICE RIDERA
11. místo, 61 bodů umístění 4. místo, 80 bodů
142:109 skóre 112:123
6:1 (Zlín) nejvyšší výhra 7:1 (Mladá Boleslav)
1:7 (Vítkovice) nejvyšší prohra 1:5 (Brno)
4 utkání bez vstřeleného gólu 4
3 utkání bez inkasovaných gólů 4
18,03 % využití přesilových her 18,50 %
33 góly v přesilových hrách 42
4 góly v oslabeních 9
Jakub Orsava, 27 bodů nejproduktivnější hráč Ondřej Roman, 32 bodů
Jakub Orsava, 18 branek nejlepší střelec Jakub Lev, 18 branek
Oldrich Kotvan, 19 asistencí nejlepší nahrávač Ondřej Roman, 22 asistencí
Dominik Pacovský
Jan Hanzlík, oba +5
nejlepší hráč v +/- Marek Hrbas, +23
David Němeček
Vladimír Eminger, oba -10
nejhorší hráč v +/- Rastislav Dej, -8
Jakub Orsava, 77 minut nejtrestanější hráč Lukáš Klok, 101 minut
David Němeček, 104 bodů Radegast index Jan Výtisk, 161 bodů
Brandon Maxwell 92,07 %
Jan Růžička 92,87 %
úspěšnost brankářů Patrik Bartošák 93,14 %
Daniel Dolejš 91,67 %
Brandon Maxwell 2,40
Jan Růžička 2,12
průměr inkasovaných gólů na zápas Patrik Bartošák 2,18
Daniel Dolejš 2,35
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav