BK MLADÁ BOLESLAV

Nehráli jsme celých 60 minut. To nás opět stálo body, litoval Jakub Orsava

4. 2. 2018
Autor: Vojtěch Drbohlav s přispěním ČT
L i t v í n o v – Litvínov měl v zádech 13 proher v řadě, naposledy porazil na konci předchozího roku právě Mladou Boleslav. Bruslaři utkání v podkrušnohorském městě rozehráli nadějně, a právě díky hezkému gólu Jakuba Orsavy (na snímku) vedli. Jenže houževnatí Severočeši vyrovnali, a dokonce otočili průběh zápasu. Nejen Orsavu bezprostředně po zápase mrzelo zejména to, že Středočeši druhý zápas po sobě inkasovali ve vlastní přesilové hře. Bruslaři znovu těsně prohráli a z města proslulého chemickým průmyslem přivezli pouze jeden bod za prohru v prodloužení.

Jakube, jak vnímáte to, že jste ze zápasů s Ostravou a Litvínovem získali dohromady jen bod, přičemž jste pokaždé vedli?

Je to málo. Myslím si, že oba dva zápasy jsme měli velice dobře rozehrané. Bohužel jsme je ale nedotáhli do úspěšného konce.

Kde hledáte příčiny toho, že máte problémy s tím, abyste udrželi vedení?

Nevím. Kdybych to věděl, v kabině bych to řekl. Je to ale nepříjemné, často nás stojí body to, že nedokážeme hrát celých 60 minut.

Co ten váš hezký gól? Jak to, že ani to tým nenakoplo?

Byl to gól jako gól. Povedlo se mi tam projít. Viděl jsem, že brankář klečí, tak jsem to zkusil blafákem. V naší přesilovce jsme ale opět inkasovali. To se nám nesmí stávat. V posledních zápasech dostáváme skoro v každé přesilovce gól. Pokud chceme vyhrávat, musíme to změnit.

Po minulém zápase říkal asistent trenéra Viktor Ujčík, že máte v týmu hodně posádky, ale málo veslařů. Ztotožňujete se s tímto výrokem?

O tom ani nevím. Ten článek jsem raději nečetl. Snažím se hlavně soustředit na hokej. Musíme teď vyhrávat a získat co nejvíc bodů.

Vzpomněl byste si, kdy naposledy se během utkání, ve kterém jste hrál, muselo dvakrát vyměňovat plexisklo, tak jako se to stalo právě v Litvínově?

To si vůbec nevzpomenu. Už dlouho jsem nezažil, aby se vůbec plexisklo rozbilo.

Rozhodčí nařídili po dobu výměny chybějící části hrazení odchod mužstev do kabin. Cítil jste, že by vás to nějak poznamenalo, nebo tím, jak to byla krátká doba, to nemělo na hru vliv?

Myslím si, že ne. Pro obě mužstva to bylo stejné. Navíc se to stalo hned po přestávce, takže jsme v podstatě měli jen delší pauzu.

Víte o tom, že Litvínov právě v neděli proti vám prolomil sérii 13 proher v řadě, a že jste to byli právě vy, koho VERVA naposledy 28. prosince 2017 (2:0) porazila? Je Litvínov oproti ostatním extraligovým týmům pro vás v něčem nepříjemnější než jiní soupeři?

Těžko říct. Pro náš je to soupeř jako každý jiný. Tentokrát to bohužel nevyšlo. Nic víc bych v tom nehledal.

V úterý odehrajete poslední utkání před olympijskou přestávkou. Bude to opět důležitý souboj, na domácím ledě přivítáte silný Hradec Králové. Co od toho čekáte? Proti silným soupeřům totiž občas umíte zahrát…

Občas. To jste řekl dobře. Máme zápasy, ve kterých plníme všechno, co máme. Jak po taktické nebo systémové stránce. Potom ale míváme utkání, které, nechci říct, že odflákneme, ale hrajeme je jinak než tak, jako třeba proti Plzni. To je pak příčina toho, že ztrácíme body.

Děkujeme a přejeme, ať se daří.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav