BK MLADÁ BOLESLAV

Naposledy před olympiádou. Bruslaři doma vyzvou druhý Hradec

5. 2. 2018
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Naposledy před olympijskou přestávkou nazují mladoboleslavští hokejisté brusle k soutěžnímu utkání. Jejich boj o play-off se přesouvá zpět do ŠKOENERGO Arény, kde v rámci 48. kola přivítají v úterý 6. února od 17:30 silný Mountfield HK. Tak si poslední extraligový duel na více než měsíc nenechte ujít!

Mountfield má zaděláno na druhé místo

Čtyři kola před koncem základní části ztrácejí mladoboleslavští hokejisté na postupové příčky do předkola play-off dva body, ještě před olympijskou přestávkou je však čeká velmi těžký soupeř. Svěřenci Václava Sýkory jsou druzí o šest bodů za vedoucí Plzní a tři body před třetím Třincem. Mountfield se navíc může pochlubit velmi dobrou aktuální formou, na ledě Mladé Boleslavi Východočeši zaútočí už na čtvrtou výhru v řadě.

O tu poslední (poměrem 6:3 proti Zlínu) se hattrickem zasloužil nejstarší hráč ligy Jaroslav Bednář. „Já už těch gólů moc nedávám, spíš je připravuju. Že to tentokrát vyšlo na mě, to bylo čistě o štěstí. Že se ke mě opravdu ty puky odrážely a spadlo to tam,“ pravil skromně hradecký kapitán, který zároveň dosáhl na metu 300 extraligových branek a jako první v historii na 10 extraligových hattricků.

Kromě Jaroslava Bednáře, exboleslavského Rudolfa Červeného či olympionika Petra Koukala Hradec Králové táhnou především brankáři: Patrik Rybár i Jaroslav Pavelka se mohou pochlubit výtečnými statistikami, Mountfield v letošní sezóně už devětkrát udržel čisté konto a Rybárovi to dokonce vyneslo nominaci na svátek hokeje v Jižní Koreji.

Družinu Vladimíra Kýhose čeká velmi náročné utkání, v boji o play-off ale začíná přituhovat. „Máme zápasy, ve kterých plníme všechno, co máme. Jak po taktické nebo systémové stránce. Potom ale míváme utkání, které, nechci říct, že odflákneme, ale hrajeme je jinak než tak, jako třeba proti Plzni. To je pak příčina toho, že ztrácíme body,“ přiznal nejlepší střelec Bruslařů Jakub Orsava

Proti Hradci Králové už letos Bruslaři poztráceli bodů opravdu hodně, ze tří vzájemných zápasů vytěžili jen jediný bod z možných devíti. Vždy se přitom jednalo o vyrovnaná utkání, ve kterých se lámal chléb až v závěru. Po porážkách 1:2, 1:2 po nájezdech a 2:4 už Mladá Boleslav potřebuje zabrat, tak přijďte tým z města automobilů podpořit.

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Hanzlík (C), Nedomlel, Němeček, Eminger, Dlapa, Říha – Žejdl, Nahodil, Orsava – Pacovský, Němec, Klepiš (A) – Lenc (A), Musil, Pabiška – Valský, Urban, Kousal.

Mountfield HK: Rybár – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Rosandić – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Látal, Koukal (A), Červený – Köhler (A), Dragoun, Šimánek – Vopelka, Kukumberg, Berger – R. Pavlík.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 6.2.2018 17:30

BK Mladá Boleslav 48. kolo Mountfield HK
11. místo, 62 bodů umístění 2. místo, 93 bodů
108:124 skóre 136:90
6:1 (Zlín) nejvyšší výhra 6:0 (Pardubice, Plzeň)
1:7 (Vítkovice) nejvyšší prohra 2:5 (Olomouc)
4 utkání bez vstřeleného gólu 4
3 utkání bez inkasovaných gólů 9
17,71 % využití přesilových her 20,97 %
34 góly v přesilových hrách 39
4 góly v oslabeních 5
Jakub Orsava, Jakub Klepiš, oba 29 bodů nejproduktivnější hráč Jaroslav Bednář, 41 bodů
Jakub Orsava, 19 branek nejlepší střelec Rudolf Červený, 21 branek
Oldrich Kotvan, 20 asistencí nejlepší nahrávač Jaroslav Bednář, 27 asistencí
Dominik Pacovský, +5 nejlepší hráč v +/- Rudolf Červený, +21
David Němeček, -10 nejhorší hráč v +/- Bedřich Köhler, Jan Berger, oba -5
Jakub Orsava, 83 minut nejtrestanější hráč Rudolf Červený, 52 minut
David Němeček, 107bodů Radegast index Martin Pláněk, 103 bodů
Brandon Maxwell 92,07 %
Jan Růžička 92,36 %
úspěšnost brankářů Patrik Rybár 93,65 %
Jaroslav Pavelka 94,46 %
Brandon Maxwell 2,40
Jan Růžička 2,30
průměr inkasovaných gólů na zápas Patrik Rybár 1,58
Jaroslav Pavelka 1,62