BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavské čeká o přestávce soustředění a dva přáteláky

7. 2. 2018
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – BK Mladá Boleslav se rozhodl třítýdenní reprezentační přestávku využít ke čtyřdennímu soustředění a také dvěma přátelským utkáním. Bruslaři vyrazí do už tradiční destinace – do Vrchlabí. Pojedou autobusem v neděli 11. února právě směr Podkrkonoší. Zde je čeká intenzívní třídenní program obsahující všechno možné – od ledu, přes posilovnu a bazénem konče. Vrátí se ve středu 14. února.

O týden později je pak čekají dva přípravné zápasy s Pardubicemi. Doma budou hrát v úterý 20. února od 11:30 hodin, odveta na ledě Dynama je pak v plánu o dva dny později, tj. ve čtvrtek 22. února také v 11:30. V obou případech jde o jakési „lepší tréninky“. Vstup bude na oba zimní stadiony volný.

„Co se pauzy týče, konkrétně hlavně toho soustředění, nám jde o to, abychom do hráčů dostali zase nějaké objemy. Hraje se až za tři neděle, takže teď se plánujeme zaměřit na tu opravdu tvrdou práci,“ popisuje asistent trenéra Kýhose Viktor Ujčík, s čím mají Bruslaři v nejbližších dnech počítat.

S Dynamem hrála Boleslavští naposledy 26. ledna a prohráli těsně 2:3. Ještě tedy mají v živé paměti, v čem byl největší problém. A poté v dalších a dalších zápasech. „V přátelských utkáních s Pardubicemi se chceme zaměřovat na to, co nás trápí. Nebudu konkrétnější, ale myslím, že je to naprosto zřejmé,“ hlásí Ujčík.

Na všem ale stojí a padá psychické rozpoložení Bruslařů. A to je bohužel mizerné. „Možná vůbec nejdůležitější bude dát si dohromady hlavy,“ ví Ujčík. „Dostat se trochu do nálady, aby kluky ten hokej zase bavil. Sám jsem tyhle situace jako hráč zažil, vím, jak těžko se z toho hrabe,“ tuší, že to nebude snadné. „Jestli ještě chceme s touhle sezonou něco udělat, a jakože to pořád máme ve svých rukou, musíme se dát do kupy,“ zakončuje.