BK MLADÁ BOLESLAV

Na finiš sezony ještě chvíli nemá cenu myslet, říká trenér Kýhos

14. 2. 2018
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Hokejisté BK Mladá Boleslav a jejich trenéři byli od neděle do středy na soustředění ve Vrchlabí. Čím vším si tam prošli, co je aktuálně čeká a jestli je třeba mít už teď v hlavách konec základní části – o tom všem jsme si povídali v krátkém rozhovoru s trenérem Vladimírem Kýhosem.

Čím vším si hráči během tří dnů soustředění prošli?

Měli jsme na programu všechno. Ledy, posilovnu, rehabilitace, dokonce i bazén. V neděli, pondělí a úterý jsme jeli dvoufázově. Dopoledne jsme byli rozdělení na dvě poloviny, jedna byla nějaký čas na ledě, druhá v posilovně, pak se otočily. Odpoledne jsme pak chodili všichni, večer ještě následovala rehabilitace. I dneska (středa 14. února) jsme ještě stihli jednu dávku na ledě.

Před odjezdem realizační tým hlásil, že chce zapracovat především na fyzičce hráčů. Jste v tomto směru spokojený?

Jsem spokojený ve všech směrech. Hráči si mákli, hodně jsme bruslili, dali si do těla.

Zapracovali jste i na nějaké týmovosti? Nebo to bylo jen o té dřině?

Na týmovosti se pracuje už jenom tím, že ti kluci jsou spolu. Dají si spolu snídani, pokecají cestou na zimák, večer si celí vyřízení postěžují na trenéry. Jinak to bylo spíš o té dřině. Na nic jiného nezbývalo moc času. Měli jsme časné budíčky a hráči měli režim.

Co dalšího je na programu v nejbližší době?

Ve čtvrtek a v pátek máme ještě dopolední tréninky na ledě. Hráči pak mají volný víkend a od pondělí už jedeme naostro a se vším všudy přípravu na ledě a v posilovně na závěr sezony.

Máte ten závěr sezony už v hlavě?

Zatím na to úplně nemyslím. Neříkám že vůbec, ale zatím to určitě není hlavní myšlenka dne.

A co hráči?

Není důvod, aby se tím v těchto dnech zaobírali. Naším cílem bylo vypnout, změnit prostředí, vyčistit si hlavy. Tlak a nutnost zacílit teprve přijdou.

Děkujeme za rozhovor.