BK MLADÁ BOLESLAV

Krajská liga vrcholí. B tým jede na led Benešova

19. 2. 2018
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Mladoboleslavský B tým se v těchto dnech usilovně připravuje na blížící se čtvrtfinále play-off. Bruslaři z posledních 14 zápasů vyhráli jen dvakrát, do vyřazovacích bojů si však dávají nejvyšší cíle. V cestě ale Středočechům stojí druhýHC Benešov. Čtvrtfinálová série, která se hraje na dva vítězné zápasy, začíná ve středu 21. února v 18:00 na ledě Benešova, v sobotu večer pak pokračuje na ledě mladoboleslavské ŠKOENERGO Arény.

Benešovští Lvi v této sezóně mockrát neprohráli a duely, z nichž odešli poraženi, se dají bez problémů spočítat na prstech dvou ruk. Benešovský celek tak po vyvedené základní části obsadil druhou příčku v lize se ziskem 49 body a jednobodovou ztrátou na druhý Mělník.

Bruslařům se naopak základní část příliš nepodařila a do play off se nakonec dostali jen o fous. Naposledy v sobotu Boleslavští prohráli těsně 5:6 s Čáslaví. Jak přiznal asistent trenéra, hokejisté z města automobilů mívají problémy často v obranných řadách, naopak směrem dopředu to takový problém není. Bruslaře tak čekají náročné tréninky a důležitá příprava na silného soupeře. Jak ale v průběhu sezóny prokázali, nemají problém Benešov porazit.

Vzájemné zápasy

Oba vzájemné sehrané zápasy mezi těmito týmy nabídly těsné výsledky. V prvním utkání v polovině října se hrálo na benešovském ledě. Po velmi špatné první třetině boleslavské béčko vyrovnalo hru, začalo dobře napadat a domácím se kupily nepřesnosti. Na rozdíl jedné branky snížil ve 29. minutě Michal Mareš, který prostřelil domácího Štěpánka 4:3. O dvě minuty později to bylo opět o dvě branky, když na 5:3 zvýšil blafákem do bekhendu Starec. Ve třetí třetině ještě Bruslaři duel zdramatizovali, na vyrovnání však nedosáhli. Prohráli tak 4:5.

V sobotu 13. ledna se proti Benešovu dařilo lépe B týmu Mladé Boleslavi. Ten v utkání ani jednou neprohrával a po poctivě odehraném duelu zdolal Benešov 4:3, a zvítězil tak po osmi prohrách v řadě.

Sestava BK Mladá Boleslav B z posledního utkání:

Poláček – Marček, Řečínský, Bílek (A), Bartoš, Dinga, Franc (C) – Rovný, Milan Ficek, Michal Ficek, Vaníček, Vondrlík (A), Trégl, Mareš, J. Protivný, Vajsejtl, Kysela

Středeční utkání B týmu na ledě Benešova budeme sledovat přímo z místa on-line, podrobnosti budou k dispozici také na našem webu.

On-line přenos naleznete zde:

B tým play-off: HC Lev Benešov - BK Mladá Boleslav ve středu od 18:00
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav