BK MLADÁ BOLESLAV

Základní část finišuje, o předkolo se Boleslav bude rvát proti Olomouci

27. 2. 2018
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Po olympijské přestávce se o slovo opět hlásí s posledními třemi koly Tipsport extraliga. Svěřence trenéra Kýhose čekají klíčová střetnutí, která určí, jestli bude sezona 2017/2018 hodnocena jako neúspěšná, nebo se otevřou vrátka vyřazovací části a boleslavští hokejisté budou moci zabojovat o lepší umístění, než jim po většinu sezóny bylo přisouzeno postavením v tabulce. Jako první se ve ŠKOENERGO Aréně představí HC Olomouc. Moravané bojují o účast v elitní šestici, která si zajistí přímou účas v play-off bez nutnosti účastnit se předkola. Lze tedy očekávat napínavý souboj o každý metr kluziště. Úvodní vhazování střetnutí padne ve středu 28. února v 17:30! Buďte u klíčových utkání sezóny s námi!
TOMÁŠ URBAN
Boleslav čekají zápasy s nádechem play-off už nyní a bude se při nich spoléhat na důraz obrovitého útočníka.

Olomouc, Sparta a Třinec. Těžký los, ale naděje žije...

Již není kam uhnout. Pokud chtějí Bruslaři proklouznout do předkola play-off, nesmí taktizovat a do každého utkání jít s tím, že chtějí získat tři body. A tato teze musí platit, přestože nebudou ve zbylých utkáních pravděpodobně ani jednou platit za papírového favorita. Jako první stojí v cestě houževnatá Olomouc, která až se nemůže tradičně pyšnit velkými jmény, prezentuje se velmi bojovnými výkony, které ji vynesly až na sedmé místo nabité tabulky. Následně čeká celek z Pojizeří tápající Sparta pod vedením Františka Výborného a tradičně zvučnými jmény nabitý kádr Třince.

Právě Mora může stále myslet na přímý postup do play-off, vždyť na šesté místo patřící Zlínu ztrácí pouhý jeden bod. Lze tak očekávat, že Moravané zabojují a pokusí se nevyzpytatelnému předkolu za každou cenu vyhnout. Start proti nevyrovnanému soupeři z Mladé Boleslavi, který dokáže překvapit nejednoho favorita a následně vyhořet v souboji s papírově slabšími celky, se zdá být ideální možností, jak se k posunu tabulkou odrazit.

Středočeši se připravovali na koncovku základní části ve Vrchlabí

Minimálně v druhé polovině sezóny se ve spojitosti s celkem z města automobilů hodně namluvilo o nedostatku sebevědomí a psychické odolnosti. Na odstranění těchto nedostatků pracovalo mužstvo mimo známé zdi boleslavského zimního stadionu. "Potrénovali jsme kvalitně, mělo to pro nás smysl. Vyčistili jsme hlavy, přišli trochu na jiné myšlenky a teď jsme připraveni si to přenést do zbylých utkání," burcuje vytáhlý útočník Urban.

A jak reagovala boleslavský pětapadesátka na fakt, že Olomouc dlouhodobě nepatří k oblíbeným soupeřům boleslavského souboru? "Oblíbený soupeř to určitě není, Olomouc hraje nepříjemný hokej, skoro až takový beton. Na nás bude, abychom ho rozbili," neschovává se za alibistické fráze Urban.

Vzájemná utkání v této sezóně

08.10.2017 HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 1:3

21.11.2017 BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 4:3pp

05.01.2018 HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 4:2

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Maxwell – Hanzlík (C), Kurka, Němeček, Eminger, Dlapa, Kotvan – Valský, Žejdl, Orsava – Lenc (A), Němec, Klepiš (A) – Kousal, Nahodil, Pabiška – Urban, Musil, Hrdinka.

HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas, Staněk – Laš, Knotek, Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – Káňa, Ostřížek, Skladaný – Holec, Mráz, Jergl.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 28.2.2018 17:30

BK Mladá Boleslav 50. kolo HC Olomouc
12. místo, 62 bodů umístění 7. místo, 70 bodů
110:127 skóre 118:128
6:1 (Zlín) nejvyšší výhra 5:0 (Plzeň)
1:7 (Vítkovice) nejvyšší prohra 0:10 (Plzeň)
4 utkání bez vstřeleného gólu 5
3 utkání bez inkasovaných gólů 7
17,44 % využití přesilových her 14,45 %
34 góly v přesilových hrách 25
4 góly v oslabeních 6
Jakub Orsava, 30 bodů nejproduktivnější hráč Jan Knotek, 27 bodů
Jakub Orsava, 20 branek nejlepší střelec Jan Knotek, 15 branek
Oldrich Kotvan, 20 asistencí nejlepší nahrávač Martin Vyrůbalík
Jan Eberle, oba 16 asistencí
Dominik Pacovský, +5 nejlepší hráč v +/- Martin Vyrůbalík
Aleš Jergl, oba +6
Pavel Musil, -9 nejhorší hráč v +/- Vilém Burian, -19
Jakub Orsava, 83 minut nejtrestanější hráč Petr Strapáč, 53 minut
David Němeček, 114 bodů Radegast index Petr Strapáč, 112 bodů
Brandon Maxwell 91,95 %
Jan Růžička 92,36 %
úspěšnost brankářů Branislav Konrád 90,50 %
Martin Falter 89,52 %
Brandon Maxwell 2,42
Jan Růžička 2,30
průměr inkasovaných gólů na zápas Branislav Konrád 2,47
Martin Falter 2,34