BK MLADÁ BOLESLAV

V rámci posledního kola základní části Bruslaři hostí Třinec

3. 3. 2018
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. - Vysněného cíle se nepodařilo dosáhnout, přesto je třeba držet hlavu vztyčenou a dále bojovat, sezóna totiž pokračuje a nyní už Mladé Boleslavi nestačí spoléhat na to, že úspěch v dalším průběhu rozehraného ročníku udělat může, ale zkrátka musí. Ve ŠKOENERGO Aréně se představí aktuálně třetí celek tabulky HC Oceláři Třinec a Středočeši musí zabrat, aby minimálně udrželi aktuální odstup od posledních dvou celků a případné baráže. Utkání v neděli 4. března začíná netradičně kvůli hromadně řízenému posunu začátku všech střetnutí posledního kola už v 16:20! Připomínáme, že utkání je specifické v jedné věci - v rámci oslav svých 25 narozenin věnuje pojišťovna Generali 25 Kč za každého návštěvníka, který na stadion dorazí, na konto Pepy Procházky, který trpí následky úrazu po autonehodě.

Přišli z Třince
Aktuálně se v boleslavském dresu prohání hned několik borců, kteří přestoupili od nedělního soupeře. Mimo jiné Klepiš, Orsava, či Žejdl.

Boleslav musí zvednout hlavu, sezóna nekončí

To, k čemu celek z města automobilů delší dobu směřoval, se v pátek definitivně potvrdilo a stalo realitou. Svěřenci trenéra Kýhose v sobě ani po olympijské přestávce nenalezli vůli a schopnost vítězit a pravděpodobně po zásluze tak definitivně končí mezi čtyřmi nejméně úspěšnými mužstvy základní části aktuálního extraligového ročníku. Což v praxi znamená záchranářské starosti a nulovou šanci na rehabilitaci neúspěšných výkonů.

Podobnou bezmoc, jako Středočeši aktuálně prožívá Chomutov, který o naději na účast v předkole play-off přišel stejně jako Mladá Boleslav. Tuto dvojici ve vyřazovacích bojích doplní ještě delší dobu známí účastníci play-out, a to Jihlava a Litvínov. Celek z Pojizeří má na barážové pozice náskok devět bodů, což v šestikolovém rozlosování není definitivně nesmazatelná ztráta. Proto je třeba konečně přepnout na vítězný režim a začít sbírat body. Ideálně už v neděli proti Třinci.

V Třinci jde vše dle plánu, Slezané hájí bronzovou příčku

Oceláři zatím jedou podle plánu a v základní části si vybudovali dostatečně silnou pozici pro začátek vyřazovacích bojů. V posledním kole budou hájit třetí pozici před Vítkovicemi, které ztrácí na svého tabulkového souseda pouhý jeden bod. Přesto už Třinečtí mohou hrát víceméně bez nervů a zvědavě vyhlížet soupeře pro čtvrtfinále play-off.

Skvěle načasovanou formu mají i klíčoví hráči Třince. Martin Růžička je třetí muž průběžného kanadského bodování celé soutěže a jeho výkony mu vynesli dodatečnou pozvánku na Olympijské hry do jihokorejského Pchjongčchangu. Na turnaji Růžička nastoupil k šesti utkáním a připsal gól a asistenci.

Poslední tři zápasy ale nedělnímu soupeři Mladé Boleslavi příliš nevyšly a situaci si tak komplikuje sám. Tři porážky a jeden získaný bod, není statistika, kterou by se měl třetí tým tabulky příliš pyšnit. Body s Třincem vybojovali Zlín, Chomutov a Pardubice. Všechny tyto týmy figurují v tabulce přeci jen o něco níže a Třinečtí byli v těchto měřeních sil favorité. Bruslaři tedy rozhodně nejsou bez šance a potřebují vaši podporu.

Vzájemná utkání v této sezóně

15.10.2017 BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 2:3

26.11.2017 HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 2:4

12.01.2018 HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 5:1

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička (31. Maxwell) – Hanzlík, Kurka, Němeček, Eminger, Dlapa, Kotvan, Nedomlel – Orsava, Žejdl, Valský – Pacovský, Nahodil, Klepiš – Pabiška, Musil, Lenc – Němec, Urban, Kousal.

HC Oceláři Třinec: Hrubec (34. Hamerlík) – M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, L. Kovář, Jank – Martin Růžička, Roman Vlach, Rákos – Cienciala, Marcinko, Dravecký – Petružálek, Polanský, Adamský – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 4.3.2018 16:20

BK Mladá Boleslav 52. kolo HC Oceláři Třinec
12. místo, 63 bodů umístění 3. místo, 91 bodů
115:137 skóre 141:119
6:1 (Zlín) nejvyšší výhra 5:1 (Mladá Boleslav)
1:7 (Vítkovice) nejvyšší prohra 2:6 (Pardubice)
4 utkání bez vstřeleného gólu 5
3 utkání bez inkasovaných gólů 4
17,24 % využití přesilových her 15,71 %
35 góly v přesilových hrách 33
4 góly v oslabeních 5
Jakub Orsava, 31 bodů nejproduktivnější hráč Martin Růžička, 53 bodů
Jakub Orsava, 20 branek nejlepší střelec Martin Růžička, 28 branek
Oldrich Kotvan, 24 asistencí nejlepší nahrávač Martin Růžička, 25 asistencí
Dominik Pacovský, +4 nejlepší hráč v +/- Tomáš Linhart, +17
Pavel Musil, -9 nejhorší hráč v +/- Milan Mikulík, -4
Jakub Orsava, 83 minut nejtrestanější hráč Tomáš Marcinko, 78 minut
David Němeček, 119 bodů Radegast index Milan Doudera, 118 bodů
Brandon Maxwell 91,71 %
Jan Růžička 91,79 %
úspěšnost brankářů Šimon Hrubec 92,70 %
Peter Hamerlík 88,24 %
Brandon Maxwell 2,46
Jan Růžička 2,47
průměr inkasovaných gólů na zápas Šimon Hrubec 2,03
Peter Hamerlík 3,19