BK MLADÁ BOLESLAV

Tlak je takový, jaký si připustíme, říká nejlepší hráč zápasu Jan Růžička

4. 3. 2018
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Nervy drásající zápas s Třincem nakonec dobře dopadl. Boleslavským hokejistům se podařilo po srovnání na konci třetí třetiny dovést duel do prodloužení, v němž neinkasovali. Následně Boleslavští proměnili dva samostatné nájezdy, přičemž brankář Jan Růžička neinkasoval ani jednou, dokonce ani od aktivního jmenovce Martina Růžičky.

Jan Růžička po skvěle odchytaném zápase proti Třinci řekl, že si tlak od fanoušků či vedení klubu nepřipouštěl. "Tlak je takový, jaký si připustíme. Snažil jsem se na to nemyslet. Kdybych se zabýval tím, v jaké pozici je soupeř, asi by to nebylo úplně dobré. Snažil jsem se odvést co nejlepší práci. Za dva body jsem šťastný," byla znát úleva na teprve jednadvacetiletém odchovanci boleslavského hokeje.

Podle statistik si hokejisté obou týmů vypracovali v zápase 93 střel na branku, z toho 45 právě hokejisté Třince. A ti Jana Růžičku rozhodně nešetřili. "Pro gólmana je to možná někdy lepší, když je střel více než méně. Byl jsem pořád v tempu," líbilo se Růžičkovi.

Mladý gólman se zkušenostmi ze zámoří se musel mít na pozoru zejména před aktivním jmenovcem Martinem Růžičkou. Ten na něj během zápasu vyslal dokonce 15 střel. (Jen pro srovnání – druhým nejčastěji střílejícím Ocelářem v zápase byl Erik Hrňa s desetistřelovým odstupem na svého spoluhráče.)

Martinu Růžičkovi se ale dlouho boleslavského gólmana nedařilo překonat. V 57. minutě to ale přeci jen dokázal. "Pro mě to bylo těžké. On to dostal do strany, měl před sebou prázdnou bránu a trefil to," dodal Růžička.

Kompletní rozhovor s Janem Růžičkou můžete zhlédnout na našem klubovém YouTube kanálu: