BK MLADÁ BOLESLAV

Teď musíme všichni držet pospolu, říká Jaromír Látal

5. 3. 2018
Autor: Vojtěch Drbohlav s přispěním ČT
M l. B o l. – Zápas mezi Mladou Boleslaví a Třincem nabídl v závěru první třetiny také podívanou mimo led. Sportovní manažer BK Mladá Boleslav Jaromír Látal (na snímku) se v závěru první třetiny vydal do prázdného fanouškovského kotle strhat vzkaz hráčům. Na ty se totiž zástupci fanoušků hněvali po posledním utkání se Spartou proto, že jim údajně nepřijeli po zápase poděkovat za jejich podporu na venkovním utkání. Látal v rozhovoru připomněl, že v současné situaci, kdy hrají Bruslaři o udržení, je pro klub prioritou soudržnost.

Sportovnímu manažerovi Jaromíru Látalovi se nelíbila forma protestu, kterou fanoušci zvolili. "Za to ale nemůžou jen hráči," pronesl staronový boleslavský manažer při prvním zhlédnutí vyvěšeného transparentu uprostřed prázdného boleslavského kotle, na němž stálo "Hráči, kteří nebojují a neváží si fanoušků? Ty tu nechceme!"

"Mně se forma protestu nelíbila. Fanoušci mají samozřejmě pravdu v tom, když se jim nelíbí to, že cestují přes celou republiku a hráči jim za to třeba ani nepoděkují. To je blbý a s hráči si to vyřešíme uvnitř klubu. Na druhou stranu není pravda, že za kritickou situaci můžou jen hráči. Ty totiž někdo podepsal a někdo je trénoval," řekl Látal v rozhovoru pro Českou televizi.

Podle sportovního manažera by v náročném play out a bojích o udržení extraligy měli fanoušci a klub držet pospolu. "My teď musíme držet pospolu. Nemůžeme si tady bourat bábovičky na pískovišti. Klub musí být soudržný, protože se nachází v kritické situaci," řekl Látal.

Ten se v závěru prvního dějství vydal do prázdného kotle, kde z větší části strhal vzkaz fanoušků. Ti za ním hned přišli a pustili se s ním do diskuze. "Samozřejmě jsem fanoušky žádal, aby upustili od jakéhokoliv protestu. Řekli mi, že na příští zápas přijdou. Já jsem schopný je jakkoliv podpořit a budu s nimi rád diskutovat. Klub a zejména hráči jejich podporu potřebují. Musíme všichni udělat maximum pro to, ať všechno dobře dopadne," dodal Látal.

První utkání ve skupině o udržení čeká boleslavské hokejisty hned v úterý 6. března od 17:30 na domácím ledě ve ŠKOENERGO Aréně proti Jihlavě.