BK MLADÁ BOLESLAV

Historicky první extraligové play off začne mladší dorost na domácím ledě proti Havířovu

17. 3. 2018
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Poprvé v historii budou boleslavští mladší dorostenci hrát extraligové play off. Čtvrtfinále vyřazovacích bojů zahájí Bruslaři v neděli na domácím ledě, kdy ve 12:30 přivítají AZ RESIDOMO Havířov. Série se hraje na dva vítězné zápasy, druhé a třetí zápasy se odehrají v úterý, respektive ve středu na havířovském ledě.

Boleslavští mladší dorostenci v první části soutěži obsadili ve skupině Střed třetí místo, když z 18 zápasů získali 38 bodů. Tím si Bruslaři zajistili účast ve čtvrtfinále play off. Následující skupina, kterou Středočeši hráli po celou zimu, na účast ve vyřazovacích bojích vliv neměla.

V nadstavbě už se boleslavským hráčům nedařilo tolik jako v základní části. Svůj vliv na to mělo zejména to, že Mladá Boleslav dávala prostor zejména mladým hráčům. Ti zkušenější hráli za starší dorost.

„Nadstavba se nám výsledkově nepovedla, ale na druhou stranu pro nás bylo složité hrát s pěti mladými obránci nebo s pouze pěti staršími hráči zápasy. V rozhodujících chvílích zápasů to bylo znát, i proto jsme některé zápasy ztráceli. Věříme, že to byl dobrý krok a vrátí se nám. Dosavadní výsledky se teď házejí za hlavu, začíná play off a to je úplně nová a jiná síla. Věříme v sílu našeho týmu,“ říká hlavní trenér mladšího dorostu Lukáš Zörkler.

Vzájemné zápasy

Havířov v základní části získal jen o dva body méně než Mladá Boleslav a umístil se na čtvrtém místě. Celkově má ve vzájemných zápasech oproti Bruslařskému klubu navrch. Pokaždé totiž zvítězil, Mladá Boleslav ukořistila Slezanům pouhý jeden bod. Výsledky byly postupně podle času 2:5, 4:3 po prodloužení, 3:6 a naposledy vyhrál Havířov 4:2-

“S Havířovem jsme v sezóně odehráli několik utkání a až na jeden zápas, který se nám nepovedl, to byla naprosto vyrovnaná klání. Uděláme vše pro to, abychom na soupeře byli dobře nachystaní a uspěli jsme. Se vzdáleností k soupeři jsme počítali. Celou nadstavbu jsme hráli proti moravským soupeřům, takže už jsme na to zvyklí,“ dodává k soupeři Lukáš Zörkler.

Boleslavští začínají play off doma. Už v neděli od 12:30 to celé vypukne. Vstupné na zápasy je samozřejmě zdarma, rodiny hráčů si dokonce připravily menší občerstvení pro příchozí diváky. Těšíme se na vaši podporu.