BK MLADÁ BOLESLAV

Po minulém kole má Boleslav jistotu. Zato Chomutov ještě ne

15. 3. 2018
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Je to spíš záležitost matematická, neboť Piráti potřebují k tomu, aby si mohli oddechnout, že baráž hrát nebudou, pouhý bod. A jelikož jich je ve hře ještě devět, nezdá se pravděpodobné, že by to prostě někdy někde nevyšlo. Je jasné, že Chomutov jej bude chtít urvat co nejdřív – tedy hned v pátek 16. března v Mladé Boleslavi. Tím spíš, když ho ještě žhavě pálí tvrdý direkt, který od Bruslařů utržil minulou neděli (2:5). Začínáme v 17:30, tak přijďte!

Chomutovští jsou na tom hodně podobně jako Bruslaři. Také marně navazují na úspěchy minulých jar, také se do poslední chvíle snažili proklouznout do předkola play-off a také marně. Na jedno postupové místo zbyly letos vlastně tři týmy – nejšťastnější byla pražská Sparta, i když té už ale vlastně sezona skončila. Naopak neúspěšní Boleslav s Chomutovem si to své ještě musí dohrát. Bruslaři už v klidu, Piráti – jak už bylo řečeno – ještě musí nabrat bod.

Vondrka je tahoun, ostatní zaostali

Roli lídra, ať už na ledě nebo v kabině, v letošní sezoně plnil a plní Michal Vondrka, jenž se znovu s velkým přehledem stal nejproduktivnějším hráčem svého týmu, v rámci celé soutěže skončil v kanadském bodování na šestém místě. Faktem ale zůstává, že v play-out Vondrka prozatím nenastoupil. Ostatní tahouni Chomutova naopak zůstali za očekáváním, kupříkladu Ivan Huml posbíral hned o třináct bodů méně, podle představ se nedařilo ani Michalu Poletínovi či Vojtěchu Tomečekovi, kterého vedení klubu angažovalo z Karlových Varů.

Asi největším zklamání představovaly pro fanoušky severočeského celku výkony brankáře Jána Laca, jehož úspěšnost zákroků se nevyšplhala ani k devětaosmdesáti procentům. Po odchodu slovenského veterána do Sparty spadla role brankářské jedničky do klína Štěpánu Lukešovi, který se naopak ukázal býti velmi slibným příslibem do budoucnosti. Abychom se ale opět vrátili k neděli – Bruslaři jej tehdy přiměli už ve 14. minutě střídat.

Ve vzájemných zápasech vede Boleslav

Piráti dokázali v letošní sezoně ovládnout pouhé jedno vzájemné střetnutí s Bruslaři – a to hned to první, zářijové. Od té doby třikrát, chcete-li čtyřikrát, budeme-li se bavit i o play-out, zvítězili Středočeši. Boleslavské v současné době trápí velká marodka, navíc jim už prakticky o nic nejde. Kdo tedy bude brát body z letošního posledního střetnutí?

Sestavy z posledního zápasu

BK Mladá Boleslav: Růžička – Kurka, Hanzlík (C), Dlapa, Kotvan, Hrdinka, Eminger, Říha – Orsava, Nahodil, Valský – Flynn, Klepiš (A), Pacovský – Kousal, Urban, Pabiška (A) – Najman, Volf

Piráti Chomutov: Lukeš (14. Dvořák) – Flemming, Dietz, Valach (A), Trefný, Slovák, Knot, Szathmáry – Skokan, Šťovíček, Sklenář – Tomeček, Smejkal, Koblasa – Havel, Huml (C), Poletín – Lauko, Vantuch, Chrpa