BK MLADÁ BOLESLAV

Mladší dorostenci vyhráli mezinárodní jarní turnaj v Mělníce

19. 4. 2018
Autor: Vojtěch Drbohlav
M ě l n í k – O uplynulém víkendu se mnozí hráči dosavadního mladšího dorostu představili na turnaji Czech Spring Hockey cup 2018, který se odehrál v blízkém Mělníce. Bruslaři obstáli v mezinárodní konkurenci týmů z Finska, Švédska, Dánska či Švýcarska a zvítězili.

Los přisoudil hráčům BK do základní skupiny týmy Herning IK - DK, EPS Espoo - FIN a IK Oskarshamn - SWE. Dalšími účastníky turnaje byli Espoo Blues - FIN, HC Tramelan - SUI, Viggbyholms IK - SWE, HC Junior Mělník - CZE.

Utkání se hrála v pátek a sobotu s výsledky:

Herning IK - BK Mladá Boleslav 0:15

BK Mladá Boleslav - IK Oskarshamn 2:4

BK Mladá Boleslav - EPS Espoo 4:2

Dvě výhry a jedna prohra přinesly boleslavskému týmu pod vedením trenérů Radka Nováka a Jaroslava Čížka 2. místo v základní skupině, již vyhrál Viggbyholms IK s pozoruhodným skóre 20:0.

Sobotní semifinále proti Viggbyholms IK však Středočeši zvládli a po vítězství 3:1 se dostali do finále. I v něm se Bruslařům dařilo. Výsledkem 5:2 porazili IK Oskarshamn 5:2 a zaslouženě se radovali ze zisku vítězného poháru.

Celkové pořadí turnaje:

1. BK Mlada Boleslav

2. IK Oskarshamn

3. Viggbyholms IK

4. HC Tramelan

5. EPS Espoo

6. Espoo Blues

7. Herning IK

8. HC Junior Mělník

Turnaje se zúčastnili tito hráči ročníku narození 2003:

Hradiský Radim, Železný Stanislav - Karel Křepelka, Sommer Albert, Kredba Jan, Němeček Michal - Müller Martin, Haas Oskar, Sluka Daniel, Plíšek Jindřich, Ďuráč Dominik, Peca Jakub, Horák Tomáš, Krédl David