BK MLADÁ BOLESLAV

Přichází Vondrka! Nováčky jsou také Šťastný, Pláněk a Skalický

1. 5. 2018
Autor: Klub
M l. B o l. – Na datum 1. května mnozí z vás jistě netrpělivě čekají a Bruslařský klub své fanoušky rozhodně nemíní zklamat. V následujícím článku najdete představené nové hráče, kteří budou od sezony 2018/2019 oblékat mladoboleslavský dres. Už zítra – ve středu 2. května – A tým Bruslařů nastoupí na letní přípravu a vy se můžete těšit na další vlnu informací (především o složení realizačního týmu) a fotografií. Zároveň dodejme, že v závěru tohoto článku rovněž najdete jména hráčů, kteří již v Mladé Boleslavi působit nebudou.

„Chceme se vrátit k poctivé dřině a týmové práci,“ zrcadlí cíle Bruslařů generální manažer Jan Tůma. „Enormně nám záleželo na tom, aby noví hráči za Mladou Boleslav skutečně chtěli hrát. Troufnu si tvrdit, že v jejich podobě přichází zkušenost, ale i dravé mládí a perspektivní vyhlídky do budoucna,“ věří.

Zároveň ale i varovně zvedá prst. „Příchod nových hráčů je výzva pro celý stávající mančaft. Chceme být zase zpátky jeden velký tým, kde každý bude odvádět své maximum,“ hlásí.

Michal Vondrka

Michala Vondrku asi netřeba byť jen částečnému znalci českého hokeje představovat, přesto to ale samozřejmě uděláme. Vondrka je rodák z Českých Budějovic, v roce 2001 byl draftován týmem NHL Buffalo Sabres coby 155. hráč v pořadí. Leč nejslavnější světovou hokejovou soutěž si bohužel nikdy nezahrál. V průběhu sezony 2003/2004 se z rodného města přesunul do Prahy a dost možná právě tak si mnozí Vondrku pamatují nejvíc – jako „sešívaného“ Slávistu. Celku z hlavního města zůstal věrný osm let, následovaly krátká štace ve Finsku a pak tříletá ve Slovanu Bratislava. V té době už naplno jela i jeho reprezentační kariéra, na jaře 2012 si přivezl z mistrovství světa bronz. Poslední tři sezony strávil Vondrka v Chomutově, v té prostřední se stal dokonce nejlepším střelcem extraligy a posléze i Hokejistou sezony. Letos si zahrál na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Kompletní profil a statistiky Michala Vondrky najdete zde.

Jaromír Látal o Michalu Vondrkovi:
Michal Vondrka, to je v prvé řadě zkušenost. Hledali jsme osobnost, která by plnila roli zkušeného, velezkušeného hráče. Jak fanoušci jistě vědí, Michal tohle splňuje na víc než sto procent. Je to v současnosti jedno z největších hokejových jmen v Čechách. Má obrovskou výhodu v tom, že je na tom zdravotně pořád nadstandardně, a že pořád výborně bruslí. I s ním počítáme do stylu hry, jaký chceme hrát. A samozřejmě do přesilovek, kde své hokejové umění umí prodat.

David Šťastný

Pětadvacetiletý David Šťastný je prototyp poctivého dříče, který se dokázal vyškrábat navrchol. Narodil se a hokejově vyrostl v Přerově, kde také poprvé okusil, jaké to je hrát hokej za chlapy – ovšem ve druhé lize. V ročníku 2014/2015, kdy se Přerovu podařilo postoupit do první ligy, jej měl už od léta v hledáčku extraligový Zlín. A Šťastný dostal šanci. V průběhu následujících let sice zůstával hráčem Přerova, počet jeho zápasů v české nejvyšší soutěži ale každým ročníkem stoupal. Klíčové pak v jeho kariéře byly poslední dvě sezony. V ročníku 2016/2017 odehrál v dresu Beranů 43 zápasů, v nichž si připsal 20 bodů (12+8). V právě uplynulé sezoně se pak definitivně stal hráčem Zlína a v 55 zápasech bral 32 bodů (15+17), čímž si zasloužil i pozornost reprezentačního trenéra Jandače.

Kompletní profil a statistiky Davida Šťastného najdete zde.

Jaromír Látal o Davidu Šťastném:
Zaměřili jsme se na to, aby tým byl konkurence schopný, bruslivý. A ve středním věku. To se nám podařilo. Chceme být zase Bruslaři a David tenhle požadavek jednoznačně splňuje. Přichází s vizitkou dobrého střelce a hráče národního týmu. Budeme od něho očekávat góly. Pro mě je to hráč pro první dvě lajny.

Martin Pláněk

Martin Pláněk je odchovancem Znojma. V dorosteneckém a juniorském věku si vyzkoušel angažmá v Kometě Brno a Olomouci, pokaždé se ale vrátil do svého mateřského oddílu. Díky svému talentu a poctivé práci si vysloužil pozornosti reprezentačních trenérů – barvy národního týmu hájil ve všech mládežnických kategoriích, coby junior se zúčastnil na přelomu let 2010 a 2011 mistrovství světa, které hostilo americké Buffalo. Následující dva roky nastupoval za Orli v EBEL Lize, kde si v průběhu dvou sezon připsal na obránce slušných 36 bodů (15+21) ve 108 duelech. Poté vedly jeho kroky do Hradce Králové, v kádru Mountfieldu HK se rychle zabydlel a stal se jedním ze základních pilířů defenzivních řad. Stabilní výkony mu vynesly další pozvánky do reprezentace, tentokrát seniorské, kde si v sezoně 2014/15 připsal také první body – branku a asistenci. V hradeckém dresu nakonec strávil pět sezon, přičemž si každý rok pravidelně připisoval kolem patnácti kanadských bodů.

Kompletní profil a statistiky Martina Pláňka najdete zde.

Jaromír Látal o Martinu Pláňkovi:
Je to bek, který už má něco odehráno, na svůj věk šestadvaceti let má velké zkušenosti. Dlouhá léta byl v Hradci, projevil zájem hrát za nás, což je v celé věci samozřejmě plus. Potřebujeme hráče, kteří chtějí za Boleslav hrát. Je to poctivý, defenzivní obránce, který když hraje jednoduše, je mužstvu neuvěřitelně platný – což ostatně potvrzuje i teď v národním týmu.

Pavol Skalický

Pavol Skalický hokejové vyrostl ve slovenské Spišské Nové Vsi, už v devatenácti letech se mohl v dresu Košic radovat z titulu mistra Slovenska. V sezoně 2014/2015 sbíral zkušenosti ve Švédsku, kde naskočil i v tamější nejvyšší soutěži. Po návratu do rodné země zamířil do Slovanu Bratislava, kde působil poslední tři ročníky. Ty dva úplně poslední přitom Slovan nedokázal postoupit do play-off, a tak si Skalický protahoval sezonu v Bánské Bystrici. V celku slovenské nejvyšší soutěže se pokaždé radoval ze zisku poháru mistra – naposledy tedy zhruba před týdnem. Teprve dvaadvacetiletý útočník je člen slovenského národního týmu.

Kompletní profil a statistiky Pavola Skalického najdete zde.

Jaromír Látal o Pavolu Skalickém:
Je to velký, silový hráč, který má zkušenosti z KHL. V současnosti je v nároďáku Slovenska. I on by měl do mužstva pomoct vnést bruslení, které nám teď trochu chybělo. Je to útočník s dobrým tahem na branku. Nechci říct, že od něho nečekáme góly, ale jeho přínos do hry by měl být v silovém pojetí a takové trochu té černé práci.

Kteří hráči v BK Mladá Boleslav končí?

V Mladé Boleslavi naopak ukončují své působení brankář Brandon Maxwell, obránce Richard Nedomlel a útočníci Petr Holík, Radan Lenc, Lukáš Nahodil, Vojtěch Němec, Tomáš Urban a Jakub Valský. BK Mladá Boleslav jim tímto děkuje za veškerou odvedenou práci a přeje mnoho štěstí do budoucna.

KOMPLETNÍ SOUPISKU Bruslařů na sezonu 2018/2019 najdete zde!

Co dalšího?

Kromě nových smluv, o kterých jsme vás doposud informovali, nově podepsal také obránce František Hrdinka.

A co na kompletaci týmu na závěr říká sportovní manažer Látal? „Kádr je v tuto chvíli z nějakých 95 % hotový. Nejaktuálnější je pro náš momentálně příchod druhého gólmana, o čemž jednáme. Jsou ve hře nějaká jména a v následujících dnech by se to mělo pohnout,“ zakončuje.