BK MLADÁ BOLESLAV

Pavel Kantor: Chytat bude ten lepší. Jen tak je brankář týmu prospěšný

26. 5. 2018
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Jak už jste v předchozích dnech jistě zaregistrovali, Bruslaři mezi sebou přivítají pro příští ročník brankáře Pavla Kantora. Šestadvacetiletý rodák z Českých Budějovic začínal s hokejem v jižních Čechách, kde působil v Písku i v Budějovicích. Postupně prošel extraligovým Hradcem Králové i Vítkovicemi. V předchozí sezóně působil v Litvínově, kterému v závěru pomohl k uhájení extraligové příslušnosti. Nyní by ale rád pomohl klubu do play-off a doufá, že se svým parťákem Janem Růžičkou vytvoří dobrou brankářskou dvojici. Otevřený rozhovor s novou gólmanskou akvizicí vám přinášíme níže.

Pavle, na úvod se zeptám – proč jste se rozhodl přijít právě do Mladé Boleslavi? Jak se celý ten váš přestup udál?

Když se ukázalo, že už dál nebudu pokračovat v Litvínově, tak jsme s agentem řešili nějaké další možnosti mého působení. Komunikovali jsme se sportovním manažerem Jaromírem Látalem a ukázalo se, že by Boleslav měla zájem. Mně se ta možnost taky zamlouvala, takže jsme se potom sešli osobně, všechno bylo ok. Tak jsme se domluvili a podepsali jsme smlouvu.

Jak jste dřív vnímal ze sportovního hlediska Mladou Boleslav jako soupeře?

Mám rád ten zimák, který je ještě takový ten opravdový zimní stadion, není to multifunkční hala. Vždycky se mi tam hrálo dobře a doufám, že se mi tam bude hrát dobře i jakožto domácímu hráči. Věřím, že se nám bude dařit více, než se Boleslavi dařilo v uplynulé sezóně.

Kolik hráčů ze současné boleslavské kabiny vlastně znáte?

Hodně dobře znám Tomáše Knotka, hráli jsme spolu v Hradci Králové, kamarádíme spolu, byl jsem mu i na svatbě. Hodně dobře znám i Martina Pláňka, se kterým jsem dříve také hrával, a taky jsme se docela často stýkali v Hradci. Takže tyhle dva kluky asi nejvíce, ale víceméně jako soupeře znám všechny hráče. Takže si myslím, že nebude problém zapadnout.

S kým z boleslavských hráčů jste měl jako gólman největší problémy?

To je asi těžké říct. Ale asi Klepiš s Orsavou, to jsou takoví nepříjemní praváci, mají dobré střely, hodně pestré zakončení, umí všechno, takže asi ti. Ale Boleslav měla tu ofenzivní sílu poměrně velkou, hodně střílela, doma hodně bruslila, takže to byl nepříjemný soupeř tak nějak celkově.

Poslední sezónu jste strávil v Litvínově, a sezóna to byla hodně dlouhá. Klubu šlo doslova o holé přežití v extralize. Byla to vaše nejtěžší sezóna? Jak ji zpětně hodnotíte?

Asi jo, protože baráž jsem nikdy nehrál a musím říct, že je to fakt strašný. Už to není ani o nějakém hokejovém umění, je to spíš o tom náporu na tu hlavu. Člověk má před očima, že může spadnout do první ligy a my jsme navíc byli v jeden moment prakticky už odepsaní, takže to nebylo vůbec příjemný. Ale o to větší radost jsem pak měl z toho, že jsme to zvládli, samozřejmě. Už bych to ale nechtěl nikdy zažít, stačilo. (úsměv)

A jste si vědom toho, že přestupujete do klubu, kterým někteří fanoušci soupeřů říkají „barážový klub“?

Jsem si toho vědom, ale jsem přesvědčen, že minimálně tento rok se to opakovat nebude. (úsměv)

Co očekáváte od nadcházející sezóny v Mladé Boleslavi?

Že budeme hrát dobře, že budeme vyhrávat a že se podíváme do play-off. To chce každý hokejista. V Litvínově jsme v té předešlé sezóně moc zápasů nevyhráli. Člověka pak už ten hokej ani nebaví. Když chodí na zimák a každý zápas prakticky prohraje, tak pak už je to takové otravné. Takže doufám, že si tu tak trochu spravím náladu, že budeme vyhrávat hodně zápasů a budeme hrát dobrý hokej, že budou chodit lidi, že uděláme play-off a že budou všichni spokojení.

Bruslaři již započali s přípravou, ale vaše jméno klub oznámil až nyní. Jak a kde jste se tedy připravoval vy sám?

Abych pravdu řekl, tak jsem se připravoval na dovolené. (smích) Díky tomu, že jsme s Litvínovem skončili někdy před měsícem, tak jsem si od hokeje chtěl dát pauzu. Takže posledních 14 dní jsem byl na dovolené na Bali, kde jsem si hodně odpočinul. Teď jsem připravený a plný sil a těším se už na trénování, protože jenom válet se někde dva měsíce by mě už taky nebavilo.

V příští sezóně budete v tandemu s Honzou Růžičkou, což je mladoboleslavský odchovanec. Znáte se? Jste v kontaktu?

Osobně se ještě úplně neznáme, ale známe se jako soupeři. Když jsem si byl v Boleslavi zařídit nějaké věci jako je výstroj a tak dále, tak jsme se viděli, ale slyšel jsem, že je pracovitý, aspoň se budeme motivovat. Myslím, že spolu budeme vycházet. Já jsem nikdy neměl problém víceméně s nikým, takže jsem přesvědčený, že to bude v pohodě.

Jakou roli v týmu očekáváte?

Zatím jsme o tom okrajově mluvili s trenérem gólmanů Radkem Haasem a prostě je to tak, že kdo bude chytat líp, tak ten bude chytat i zápasy. Tak by to mělo být v každém týmu. Samozřejmě, že kdo má lepší formu a líp mu to chytá, tak tomu týmu pomůže víc, to je jasný. Zkrátka, kdo lépe chytá, ten je v bráně, není v tom žádná velká věda.

Děkujeme za rozhovor.