BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři byli na soustředění v Táboře. Stihli také fotbal a kánoe

1. 6. 2018
Autor: Vojtěch Drbohlav, Jitka Čechová
M l. B o l. – Hokejisté BK Mladá Boleslav absolvovali čtyřdenní soustředění na jihu Čech, kam odjeli v úterý odpoledne týmovým autobusem. Ve středu si s hokejisty Tábora zahráli fotbal (prohra 2:3), ve čtvrtek vyrazili na kánoe. Zpestřením potom byla velká večerní grilovačka. Podívejte se na několik fotografií.

Středeční fotbalový zápas Bruslaři bohužel prohráli 2:3. Co si ale budeme povídat – výsledek v tomto případě určitě nebyl tím hlavním parametrem. V dresu Mladé Boleslavi skórovali David Bernad a Lukáš Volf, na druhé straně třikrát kontrovali Jakub Matušík, Martin Mařík a Josef Růžek. Zápas nepochybně ovlivnilo i skutečně úmorné horko.

O přestávce utkání domácí klub z Tábora poděkoval za věrnost svému invalidnímu fanouškovi Janu Hatákovi.

Jeden ze dvou boleslavských střelců David Bernad si fotbalové utkání pochvaloval a připomněl, že cílem nebylo za každou cenu zvítězit, ale odehrát pokud možno co nejlepší utkání bez zranění. "Sice jsme prohráli 2:3, ale všichni jsme si to užili. Myslím, že se diváci nenudili. Přišel jsem k tomu gólu jak slepý k houslím. Páca (Dominik Pacovský – pozn. red.) mi to dal přes gólmana do prázdné brány. To nešlo nedat," usmíval se při rozhovoru pro klubový web David Bernad.

Druhý den vyrazili Boleslavští na vodu. Z původně plánovaných raftů se kvůli nízké vodní hladině staly kánoe, i tak bylo ale o práci i zábavu postaráno. "Ve čtvrtek se ráno jelo rovnou na vodu, kde se sjížděla řeka. Odpoledne jsme si s několika hráči zahráli ještě tenis a tím soustředění víceméně skončilo. Bylo to spíš o odpočinku a nabrání sil na zbytek letní přípravy. Šlo především o stmelení kolektivu, což se relativně povedlo," pochvaloval si boleslavský obránce.

Z plavby domů... #bkboleslav #makame #navode

Příspěvek sdílený BK Mladá Boleslav (@bkmladaboleslav),

Boleslavští hráči už také brzy začnou jezdit do Říčan, kde se budou připravovat na ledě. Led ve ŠKOENERGO Aréně totiž Bruslaři letos v létě využít nemohou, jelikož dochází k drobným stavebním úpravám. Pokud jde o letní přípravu, vrátil se podle Davida Bernada její průběh opět do "starých kolejí". "Je to návrat k tomu, co jsme mívali dříve pod panem trenérem Výborným. Jedná se o kondici a spousty hodin dřiny, což se loni v podstatě nedělalo. Tehdy jsme byli zejména v posilovně, což pro někoho bylo plus a pro někoho ne. Každý to má po téhle stránce jinak," dodal vicemistr Extraligy juniorů z roku 2015, který odehrál většinu předchozí sezóny za prvoligové Ústí nad Labem.