BK MLADÁ BOLESLAV

Extraligoví mládežníci znají rozlosování nové sezóny. Začnou na domácím ledě

12. 6. 2018
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Jak extraligovým juniorům, tak i dorostencům začne nová sezóna druhý zářijový víkend. A oba celky se představí na domácím ledě ve ŠKOENERGO Aréně. Přinášíme kompletní rozpis základních částí těchto soutěží, které se odehrají od září do konce listopadu, respektive začátku prosince.

Juniorský tým přivítá na úvod sezóny Pardubice

Na úvod nového ročníku DHL Extraligy juniorů přivítají Bruslaři ambiciózního soupeře z Pardubic pod vedením Richarda Krále, který je ve městě automobilů dobře známý. Druhé víkendové klání pak boleslavští junioři sehrají v pražských Holešovicích proti Spartě. DHL Extraliga juniorů bude nově rozdělena do čtyř skupin, v nichž jsou týmy podle územní blízkosti, aby na zápasy nemusely daleko cestovat.

Kompletní rozpis zápasů juniorů naleznete zde.

Také dorostenci začnou doma, na úvod proti Žďáru nad Sázavou

Dorostenci přivítají na úvod nového soutěžního ročníku tým Žďáru nad Sázavou. Další utkání sehrají Bruslaři téměř o týden později – ve čtvrtek zajíždí na led Pardubic. ELIOD Extraliga dorostu je rozdělena do třech skupin (Východ, Západ a Střed), přičemž Mladá Boleslav se nachází ve skupině Střed.

Kompletní rozlosování naleznete zde.

Obě mládežnické extraligové soutěže se hrají téměř totožným systémem jako jejich předchůdkyně. Od dřívějšího systému DHL Extraligy juniorů bylo upuštěno, současní junioři budou hrát v podobném modelu jako dřívější starší dorostenci, kategorie dorostu pak naváže na hrací model bývalého mladšího dorostu.

Český svaz ledního hokeje však dosud nezveřejnil podrobné a detailní hrací formáty, zejména technické normy. Už dříve však hokejová organizace, jež proklamuje snahu posunout tuzemský mládežnický hokej opět na výsluní, oznámila, že v juniorské extralize budou moci nastupovat tři hokejisté ročníku narození 1999 na tzv. výjimku.

V nejbližších dnech na našem webu zveřejníme také rozpis přípravných zápasů extraligových kategorií, následovat budou také soupisky veškerých mládežnických týmů.