BK MLADÁ BOLESLAV

Dorostenci se zúčastnili charitativního běhu Run and help

21. 6. 2018
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavští dorostenci pod vedením hlavního trenéra Jiřího Zörklera se v pondělí zúčastnili již třetího ročníku charitativního běhu s názvem Run and help. Svým pohybem pomohli všichni účastníci holčičce, která trpí následky zákeřné rakoviny a potřebovala novou speciální protézu pro svůj lepší pohyb.

Charitativní běh Run and help se letos na atletickém hřišti u 5. Základní školy v Mladé Boleslavi konal už potřetí. Zatímco v předchozích letech běhali účastníci pro jiné děti, které potřebovaly pomoc, tentokrát se pořadatelé z 5. ZŠ a ze střední školy HERMÉS MB rozhodli věnovat výtěžek akce osmileté Simoně, které byl půl roku po narození diagnostikován agresivní nádor nohy.

Simona od svého půl roku věku do 18 měsíců v prošla mnoha chemoterapiemi a rok strávila s rodiči v nemocnici. Dnes však chodí do 3. třídy se všemi ostatními studenty a raduje se ze života. Jezdí na kole, bruslích, běhá a závodí s dobrovolnými hasiči. Aby však mohla při sportu být stále tak aktivní, potřebovala novou protézu za 250 tisíc korun, kterou nehradí zdravotní pojišťovna.

Různé organizace ve městě včetně Policie ČR, magistrátu či zdejšího rádia se tak opět rozhodly do charitativního běhu zapojit a mladé dívce, kterou životní problémy a nástrahy pokoušely takřka od narození, pomoci. Každý běžec svým sportovním výkonu přinesl Simoně peníze, a to i díky pomoci nadace Konto bariéry.

Do této dobročinné akce se v pondělí odpoledne zapojili také boleslavští dorostenci, kteří v horkém počasí neváhali spojit přípravu na novou sezónu s pomocí potřebnému. Běh se neměřil, neběhalo se pro závod, ale pro dobrou věc. Peníze byly přidělovány za každé uběhnuté kolo oválu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav