BK MLADÁ BOLESLAV

Na baráž se přijedu do Boleslavi podívat, šance na postup je velká, fandí Radim Vrbata

14. 4. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Radima Vrbatu (na snímku) netřeba hokejovému fanouškovi představovat, tomu Boleslavskému potom obzvlášť. Šestadvacetiletý odchovanec klubu BK Mladá Boleslav sklízí úspěchy a nabírá stále nové a nové zkušenosti v NHL, v letošní sezoně to byl konkrétně tým Phoenix Coyotes, a také dostal pozvánku do národního týmu. Ani v časově náročném programu svých dní ale nepřestává sledovat mužstvo, ze kterého kdysi vzešel. "Ta šance dostat se do extraligy je velká, věřím, že na to kluci mají!" drží Mladé Boleslavi palce.

Vrbata v dresu Phoenixu odehrál v letošní sezoně 76 utkání a přestože se jeho tým do zápasů play-off nedostal, připsal si bývalý člen boleslavské mládeže celkem 27 branek a 29 asistencí. V celkových statistikách týmu potom skončil jako druhý za Shaneem Doanem. "Do play-off jsme se sice nedostali, přesto tenhle ročník vidím velice pozitivně. Jak z týmového, tak i osobního hlediska," komentuje svou situaci Vrbata.

Protože pro Vrbatu sezona skončila poněkud předčasně, dalo se čekat, že obdrží pozvánku do reprezentačního týmu. A stalo se tak. Radim Vrbata odehraje s národním mužstvem jakousi poslední přípravu na mistrovství světa v Kanadě. Onou přípravou bude Česká Pojišťovna Cup, který je plánu v tomto týdnu v Liberci. "Pochopitelně bude v konečném znění záležet na trenérovi, zda do Kanady pojedu nebo ne, ale já pevně věřím, že to vyjde," doufá útočník.

Vrbata v Mladé Boleslavi začínal, učil se bruslit, poprvé zde držel hokejku. A na něco takového se nezapomíná. Nejspíš právě proto neustále sleduje, jak se jeho mateřskému týmu daří. Na otázku ohledně Středočechů totiž zareagoval bleskurychle: "Doufám, že to kluci dotáhnou do konce, protože to je opravdu obrovská šance!" věří. "Hrají skvěle a já si myslím, že to zítra na domácím ledě zvládnou. Pokud ano, budou extralize zase o něco blíž."

Netřeba se nijak záhodlouze rozepisovat o novém zázemí boleslavských hokejistů, opravené Zlatopramen Aréně. "Tak k tomu jsem se ještě nedostal, abych se tam podíval," pokyvuje hlavou hokejita. "Když jsme odjížděl, byla na místě ledové plochy jen hromada hlíny. Ale když to vyjde, tak se na to třetí barážové utkání přijedu podívat osobně, všechno to okouknout," usmívá se.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav