BK MLADÁ BOLESLAV

Norimberský turnaj začíná, Bruslaři o finále zabojují proti Straubingu

24. 8. 2018
Autor: Vojtěch Balon
N o r i m b e r k - Letní přípravný turnaj v německém Norimberku odstartoval už v pátek večer úvodním utkáním mezi domácími Ice Tigers a rakouskou Vídní, účastníkem nadnárodní EBEL ligy. Svěřenci Vladimíra Kýhose půjdou do akce v sobotu 25. srpna v 17:30, jejich prvním soupeřem bude německý celek Straubing Tigers.

Souboj se Straubingem lze považovat za jakési semifinálové měření sil, vítěz tohoto duelu si o prvenství na krátkém turnaji zahraje proti Norimberku. Ten totiž ve zmiňovaném pátečním úvodním utkání porazil vysoko 5:0 Vídeň.

Nyní se pojďme soustředit na sobotního soupeře týmu z města automobilů. Straubing, kde tamní Tigers působí, je město zhruba o velikosti Mladé Boleslavi, které se nachází v Dolním Bavorsku nedaleko Řezna a také českých hranic. Ve městě na řece Dunaj se každé léto koná po celém Bavorsku proslulý festival Gäubodenvolksfest: pivní slavnost s více než dvousetletou tradicí.

Straubingský hokejový klub je tradičním účastníkem nejvyšší soutěže DEL, své zápasy hraje v centru města v hale Eisstadion am Pulverturm. Minulá sezóna Tygrům příliš nevyšla, svěřenci amerického trenéra Toma Pokela poprvé po dvou letech nepostoupili do play-off a skončili až předposlední.

Straubing po utrápené sezóně získal hvězdnou posilu

Vedení týmu v čele s generálním manažerem Jasonem Dunhamem sáhlo po nepovedeném ročníku k mnoha změnám. Straubingu se podařil husarský kousek v podobě podpisu zkušeného gólmana Jeffa Zatkoffa, který dlouho působil u Pittsburgh Penguins a ještě v předminulé sezóně si připsal 13 startů za Los Angeles Kings.

Držitel prstenu pro vítěze Stanleyova poháru ze sezóny 2015/2016 ale není jedinou výraznou posilou Tigers. Z farmy Caroliny přišel produktivní Kanaďan Mitchell Heard, z farmy Bostonu americký zadák Sena Acolatse, z Kolína posílil Straubing velezkušený švédský zadák Fredrik Eriksson. Z dalších posil vypíchněme jména Antoinea Laganièrea, Stephana Daschnera, Kaela Mouillierata či Jordona Southorna se zkušenostmi z KHL, který je ve Straubingu zatím na zkoušku.

Suma sumárum, mladoboleslavské hokejisty čeká v prvním utkání norimberského turnaje velice zajímavý soupeř.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav