BK MLADÁ BOLESLAV

David Bernad: Dělali jsme individuální chyby. Ale prohráli jsme jako tým

14. 9. 2018
Autor: Zdena Bobková, Vojtěch Tůma
M l. B o l. – Na první zápas se těšili nejenom fanoušci, ale i samotní hokejisté. „Na každou novou sezónu se člověk těší. Ta natěšenost byla velká,“ řekl v pozápasovém rozhovoru obránce David Bernad (na snímku) hned v úvodu. Další jeho slova ale už tak veselá nebyla. Bruslaři na úvod sezóny padli těsně 3:4 s litvínovskou Vervou. Hodnocení utkání a další postřehy mladého beka ve službách Bruslařů se dočtete níže. Celý rozhovor je pak na videu.

Dlouhých pět měsíců museli čekat než se zase naplno rozjedou po ledě. Myslím, že ta natěšenost byla velká. Diváci to museli vidět. Vlítli jsme do toho a ze začátku jsme měli více ze hry my, ale bohužel jsme neproměnili šance,“ mrzelo Bernada. Bruslařům se opravdu začátek utkání povedl a během první třetiny přestříleli Severočechy poměrem 12:6. Přesto do kabin odcházel veseleji soupeř. Litvínovu se díky proměněnému trestnému střílení Gerháta a gólu Tůmy v závěru třetiny podařilo otočit skóre ve svůj prospěch.

Měli jsme tam individuální chyby, ale je to týmový sport. Takže prohrála Boleslav, nikoli jednotlivci,“ přiznal Bernad bezprostředně. Boleslav opravdu trápila především obrana, jelikož právě chyby v ní ji stály minimálně body. Litvínov dokázal ve druhé třetině odskočit na hrozivých 1:4. Dvěma přesnými zásahy Němečka a Orsavy se domácí ještě dostali na dostřel.

Na závěr dodáme, že Bernad vždy začínal sezónu v první lize, ale tentokrát se od začátku sezóny zařadil mezi beky v extraligové Boleslavi. Jsem rád za důvěru, kterou mi trenéři dali. Pomáhají mi oni i Hanzi, řekl na adresu ostříleného zadáka Jana Hanzlíka. Doufám, že jim tu důvěru splatím,“ dodal na závěr. Celý rozhovor si můžete pustit v následujícím videu.


Kompletní rozhovor s Davidem Bernadem na našem YouTube kanálu:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav